Μάθε τις τρεις νόστιμες τροφές που μπλοκάρουν το αδυνάτισμα

690

Τρεις τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη και δεν σε αφήνουν να αδυνατίσεις αλλά είναι πολύ νόστιμες σου επισημαίνουμε σε αυτό το άρθρο για να τις αποφύγεις .

1. Μουστάρδα

Αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε πρέπει να γνωρίζετε ότι η μουστάρδα αυξάνει την έκκριση σάλιου και γαστρικών υγρών με αποτέλεσμα να ενισχύει την όρεξη σας. Αυτή η ιδιότητα της μουστάρδας είναι καλή αν σας έχει κοπεί η όρεξη, αλλά ίσως καταστροφική αν κάνετε δίαιτα.

2. Αλκοόλ

Ένα ποτηράκι κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό πριν από το γεύμα μπορεί να αυξήσει την όρεξη σας και να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Προτιμήστε να πιείτε το κρασί μαζί με το φαγήτο (προς το τέλος) ή μετά το φαγητό γιατί έτσι δεν θα φάτε παραπάνω και επιπλέον δεν θα σας «χτυπήσει» και στο κεφάλι. Το αλκοόλ πυροδοτεί την παραγωγή οξέων στο στομάχι με αποτέλεσμα αυτό να είναι έτοιμο να αφομοιώσει αμέσως μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.

3. Αλάτι
Τόσο η ζάχαρη όσο και το αλάτι θεωρούνται ενισχυτικά της όρεξης, αυτός είναι και ο λόγος που τα γλυκά ή τα αλμυρά σνακ είναι πολύ εθιστικά και συχνά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τα τρώμε. Επιπλέον η ζάχαρη και το αλάτι επιδρούν σε συγκεκριμένους αισθητήρες κορεσμού που σχετίζονται με το γλυκό ή το αλμυρό αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνεστε κορεσμό π.χ. για γλυκό, αλλά να θέλετε να φάτε επίμονα κάτι αλμυρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ