Ήπιες αλκοόλ με ενεργειακό ποτό; Πρόσεξε με ποιον θα ξυπνήσεις δίπλα σου

713

Το καλοκαίρι, κυρίως στις διακοπές που η διάθεση είναι χαλαρή και η καρδιά ανοιχτή σε… περιπέτειες, τείνουμε να παρασυρόμαστε και να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε ότι δεν είναι ενδεδειγμένα.

Ένα από αυτά είναι η ανάμειξη αλκοόλ με ενεργειακά ποτά.

Αυτή η συνήθεια είναι πολύ πιθανό,  σύμφωνα με μια νέα έρευνα, να μας κάνει να ξυπνήσουμε δίπλα σε έναν άγνωστο το πρωί!

Συγκεκριμένα, ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, διαπίστωσαν ότι φοιτητές που έπιναν κοκτέιλ που περιείχαν αλκοόλ και ενεργειακό ποτό είχαν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε κατάσταση μέθης και στο περιστασιακό σεξ!

Η ανάμιξη ενεργειακών ποτών με αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ακούσια υπερκατανάλωση, επειδή η καφεΐνη καθιστά πιο δύσκολη την εκτίμησης της μέθης! Με λίγα λόγια, η καφεΐνη δεν μας επιτρέπει  να εκτιμήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και έτσι… συνεχίζουμε ακάθεκτοι την κατανάλωση.

Προηγούμενη έρευνα έχει αναδείξει τους κινδύνους της ανάμειξης αλκοόλ με ενεργειακά ποτά με πιθανά αποτελέσματα την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και τη βίαιη συμπεριφορά.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ενεργειακά ποτέ δεν θα κάνει κάποιος να εμπλακεί περιστασιακό σεξ, αλλά αυξάνει τις πιθανότητές τους να το πράξουν.  Η μέθη σε συνδυασμό με το ευκαιριακό σεξ έχουν δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες, όπως ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, σεξουαλική κακοποίηση και έκθεση σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Τα καλά νέα είναι ότι η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Caffeine Research, διαπίστωσε ότι οι μαθητές που έπιναν αλκοόλ μαζί με ενεργειακό ποτό,  είχαν τα ίδια ποσοστά χρήσης προφυλακτικού με τους υπόλοιπους.

 

Κάτι είναι κι αυτό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ