Tip of the day: Αμυγδαλέλαιο

705

Η επιστροφή στη φύση είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας μια και εκεί μπορείτε να βρείτε τα πιο αγνά υλικά είτε για τη διατροφή είτε για την περιποίηση σας.

Γι αυτό λοιπόν το tip της ημέρας είναι ανά μήνα να προμηθεύεστε από το φαρμακείο κάθε είδους λάδι (π.χ. ένα μήνα αμυγδαλέλαιο, ένα δαφνέλαιο κ.λ.π.) και να το χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο ή στο σώμα σας(μπορείτε να το αναμιγνύετε με το body lotion σας)

Σήμερα λοιπόν θα σας ενημερώσουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ  και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, που το καθιστούν άκρως ευεργετικό για τα μαλλιά, το δέρμα αλλά και τα νύχια.  Επιπλέον είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που είναι συμβατά  με τα λιπίδια της επιδερμίδας σας.  Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και η τιμή των 100ml κυμαίνεται από 2,50€ έως 8€ περίπου

Σώμα

  • Το αμυγδαλέλαιο είναι καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες οπότε κάνει πολύ καλό σε περιπτώσεις ερεθισμών όπως για παράδειγμα μετά από την αποτρίχωση.
  • Όπως όλα τα έλαια ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Αν είσαι φίλη των λαδιών για το σώμα το αμυγδαλέλαιο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή μια και είναι φυτικό αλλά και αποτελεσματικό. Βοηθάει πολύ επίσης στις ραγάδες.

Πρόσωπο

  • Η ενυδατική του δράση ισχύει όπως ακριβώς στο σώμα έτσι και στο πρόσωπο. Για σένα ωστόσο που διστάζεις να το δοκιμάσεις καθημερινά στο πρόσωπό σου, είναι  μια καλή επιλογή ως μάσκα ενυδάτωσης. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο, άφησέ το για μισή ώρα και μετά πλύνε κανονικά το πρόσωπό σου.
  • Ενυδατώνει τα ξηρά χείλη. Είναι μία πολύ καλή εναλλακτική της βαζελίνης.
  • Αν η επιδερμίδα σου δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη μετά από ένα ξενύχτι το αμυγδαλέλαιο τη βοηθά να επανακτήσει τη λάμψη της.
  • Φωτίζει τους μαύρους κύκλους. Άπλωσε μία ελάχιστη ποσότητα αμυγδαλέλαιο στο κοκαλάκι κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ και μετά από 2- 3 εβδομάδες θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.
  • Βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, την σύσφιξη των πόρων και τη μείωση των σημαδιών.
  • Δυναμώνει τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μοιάζουν πιο πυκνές. Άπλωσε με μία μπατονέτα αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ στις βλεφαρίδες σου και ήδη από την πρώτη εβδομάδα θα είναι πιο λαμπερές και δυνατές.
  • Αποτελεί τέλειο ντεμακιγιάζ ματιών ακόμα και για τα αδιάβροχα προϊόντα. Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή να φτιάξε ένα διφασικό υγρό με περίπου 1 μέρος νερό και 1 μέρος αμυγδαλέλαιο.

14918547-almond-oil-isolated-on-white-background

Μαλλιά

  • Μία μάσκα με αμυγδαλέλαιο μία φορά στις 10 μέρες ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά και πιο λεία. Βάλε μία μικρή ποσότητα από τη ρίζα ως τις άκρες, άφησέ το μισή έως μία ώρα και στη συνέχεια λούσε σχολαστικά τα μαλλιά σου. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά απόφυγε να το βάλεις στις ρίζες.
  • Αν πάλι δεν σε ενθουσιάζει η ιδέα να βάλεις λάδι απευθείας πάνω στα μαλλιά σου μπορείς να βάλεις αμυγδαλέλαιο μέσα στη μαλακτική σου. 1- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ανά 100ml κρέμας είναι υπεραρκετή ποσότητα. Ανακίνησέ το καλά και είναι έτοιμο για χρήση.

Στα νύχια

  • Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί μια καλή εναλλακτική για το ενυδατικό λαδάκι για τις παρανυχίδες. Απλά βάλε το κάθε βράδυ στα νύχια σου αντί για το κλασσικό λαδάκι.
  • Θρέφει τα νύχια και τα βοηθάει να μην σπάνε και να μην ξεφλουδίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ