Καλοκαιρινές λιχουδιές που πρέπει να αποφύγεις

578

Μπορεί το καλοκαίρι να σου ανοίγει την όρεξη. Σίγουρα στις διακοπές σου θα περιτριγυρίζεσαι από διάφορες καλοκαιρινές λιχουδιές. Παρ ‘ όλα αυτά αν θες να κρατήσεις τη σιλουέτα σου θα πρέπει να αποφύγεις τις παρακάτω τροφές.

Μπάρμπεκιου

istock_photo_of_steak_on_grill

Τα νέα δυστυχώς είναι κακά για όλους όσοι αγαπάτε το κρέας και τα μπάρμπεκιου! Περίπου 550 γρ. T-bone στέικ δίνει 1,540 θερμίδες και 124 γρ. λιπαρά. Όσο για τα χοιρινά ή βοδινά παϊδάκια, μάθετε ότι προέρχονται από το πιο παχυντικό μέρος του ζώου. Προτίμησε, λοιπόν, για το επόμενό σου μπάρμπεκιου χοιρινό ψαρονέφρι ή στήθος κοτόπουλου χωρίς το λίπος.

 

Χοτ Ντογκ

istock_photo_of_ballpark_frank

Τα χοτ ντογκ και γενικά τα λουκάνικα είναι αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Προσπάθησε ωστόσο να τα περιορίσεις, όχι μόνο λόγω των θερμίδων και των λιπαρών τους, αλλά και λόγω του ότι είναι πλούσια σε νάτριο.

Σαλάτες Με Μαγιονέζα

istock_photo_of_mayonaise_salads

Μισό φλιτζάνι πατατοσαλάτας με μαγιονέζα δίνει περίπου 180 θερμίδες και 12 γρ. λιπαρά. Η ίδια ποσότητα σαλάτας coleslaw έχει 150 θερμίδες και 8 γρ. λιπαρά. Για να γλιτώσεις θερμίδες δοκίμασε να φτιάχνετε τις σαλάτες σου με light μαγιονέζα ή ανάμειξε τη μαγιονέζα με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, light ξινή κρέμα ή ζωμό κοτόπουλου. Και βέβαια, χρησιμοποίησε όσο το δυνατό περισσότερα λαχανικά!

Παγωμένα Κοκτέιλ

istock_photo_of_pina_colada

Το καλοκαίρι φημίζεται για τα γλυκά φρουτώδη αλκοολούχα ποτά που συνήθως σερβίρονται με μία ομπρέλα-στολίδι! Ωστόσο, αυτό το είδος είναι πλούσιο σε θερμίδες. Μία piña colada μπορεί να περιέχει από 245-490 θερμίδες, ένα daiquiri από 300-800 θερμίδες, ενώ ένα Long Island iced tea από 520 θερμίδες και πάνω. Για τις καλοκαιρινές σου εξόδους προτίμησε κρασί ή ποτό αναμεμειγμένο με σόδα και λίγο 100% φυσικό χυμό.

Παγωτά και Milkshakes

istock_photo_of_icecream_bins

Δεν γίνεται καλοκαίρι χωρίς παγωτό. Καλό είναι, όμως, να γνωρίζεις ότι μια μερίδα soft παγωτού, δηλαδή περίπου ένα φλιτζάνι, περιέχει 380 θερμίδες και 22 γρ. λιπαρά. Αν βέβαια προτιμήσεις ένα milkshake με σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο ή brownie, οι θερμίδες φτάνουν σχεδόν τις 720 και τα λιπαρά τα 28 γραμμάρια! Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις κάθε καλοκαιρινή λιχουδιά που επιθυμείς. Απλώς αποφύγεις τις γιγαντιαίες μερίδες και τα παχυντικά toppings παγωτού, π.χ. τα σιρόπια. Προτίμησε σορμπέ ή bars φρούτων.

Παχυντικά Σνακ

istock_photo_of_nachos

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για ταινίες με φίλους ή βραδιές στη βεράντα με παρέα και… σνακ! Πατατάκια και nachos με ντιπ είναι μια από τις κλασικές λιχουδιές όταν φιλοξενούμε κόσμο στο σπίτι. Αν περιοριστείς στη μία χούφτα δεν θα σε βλάψει, περισσότερη ποσότητα όμως θα κάνει κακό στη σιλουέτα σου. Προτίμησε ποπ-κορν ψημένα στον αέρα χωρίς βούτυρο, παστά φρούτα με μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια, και κομμένα λαχανικά με ένα ελαφρύ ντιπ από γιαούρτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ