3 απλοί τρόποι για να έρθετε πιο κοντά στο παιδί σας

629

Δεν είναι εύκολο, ειδικά σε μία κοινωνία με τόσο έντονους ρυθμούς και απαιτήσεις, οι γονείς να είναι κοντά με τα παιδιά τους. Υπάρχουν όμως 3 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι που κάνουν αυτή τη σχέση να αποκτήσει γερές βάσεις.

Αγγίξτε το

Μετά από χρόνια ερευνών, οι ειδικοί ερευνητές κατέληξαν πως τα παιδιά χρειάζονται μίνιμουμ 8 αγγίγματα κατά την διάρκεια της ημέρας για να νιώσουν συνδεδεμένα με τους γονείς τους. Ο αριθμός αυτός αλλάζει όταν έχουν μια δύσκολη μέρα, αν είναι άρρωστα ή στεναχωρημένα για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση το 12 είναι ο μαγικός αριθμός. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει μετράτε καθημερινά πόσες φορές αγγίζετε το παιδί, αφού το κάνετε σίγουρα ήδη. Απλά δεν θα πρέπει να το ξεχνάτε! Επιπλέον αυτό που ορίζουν οι ειδικοί ως άγγιγμα μπορεί να είναι από μια αγκαλιά, μέχρι ένα απλό χάδι στο μάγουλο ή ένα παιχνιδιάρικο τσίμπημα στο χέρι στο πόδι η στη μέση του!

Συζητήστε μαζί του

Τα παιδιά χρειάζονται καθημερινά να συζητούν με τη μαμά και τον μπαμπά τους. Αυτή η επαφή είναι σημαντική. Η συζήτηση πρέπει να γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο, να μην υπάρχει κάτι άλλο στο χώρο που να αποσπά την προσοχή του παιδιού και επίσης εσείς ως γονείς θα πρέπει να μιλάτε απλά και κατανοητά ώστε να μπορεί να σας παρακολουθήσει. Ο χρόνος που θα αφιερώσετε κάθε μέρα για κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικός αφού με τον καιρό η διαδικασία αυτή θα γίνει συνήθεια στο παιδί και θα ζητάει από μόνο του να συζητήσετε. Με τον τρόπο αυτό θα σας λέει τι του συμβαίνει και θα μπορείτε άμεσα να το συμβουλέψετε και να το αντιμετωπίσετε.

Αφιερώστε 9 λεπτά σε 3 σημαντικές στιγμές

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 9 λεπτά σε όλη τη διάρκεια της μέρας, που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο παιδί. Τα πρώτα 3 λεπτά είναι ακριβώς τη στιγμή που ξυπνά, με τι τρόπο δηλαδή ξυπνά. Τα επόμενα 3 όταν επιστρέφει στο σπίτι από το σχολείο, πως το δέχεστε μετά από την επιστροφή αυτή, και τα τελευταία 3 όταν πηγαίνει για ύπνο το βράδυ, πως και τι του λέτε πριν κοιμηθεί. Σε αυτά τα 3 τρίλεπτα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση, να δείξετε στο παιδί τα συναισθήματα σας, και να το κάνετε να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι για εσάς.

Μπείτε στη διαδικασία να δοκιμάστε όλα τα παραπάνω για έναν μήνα και θα διαπιστώσετε διαφορά στο ίδιο το παιδί αλλά και στη σχέση σας μαζί του. Μη ξεχνάτε πως όσο μικρότερο είναι ηλικιακά τόσο το καλύτερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ