Μυστικά στη σχέση: Καταστροφή ή αναγκαίο κακό;

1095

Υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο τρόποι για να εξετάσουμε τα μυστικά που μένουν στο σκοτάδι, σε μια σχέση.

  1. Προσωπικά μυστικά: Είναι προσωπικά δεδομένα που έχουν θαφτεί βαθιά μέσα στην ψυχή σου και αισθάνεσαι ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να μοιραστείς με τον σύντροφο σου. Εδώ εντάσσονται τα στοιχεία εκείνα που ΔΕΝ έχουν πραγματική επίδραση στη σχέση σου.

Αν το μυστικό είναι κάτι από τα σχολικά σου χρόνια για το οποίο ντρέπεσαι, κάτι που δοκίμασες για μια φορά και ποτέ δεν το έχεις ξανακάνει, ή κάτι άλλο που συνέβη πολύ παλιά, τότε μπορείς να το κρατήσεις κρυφό, επειδή όλα αυτά συνέβησαν πριν τη σχέση σου και δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτήν. Ωστόσο, αν πρόκειται για κάτι που έγινε κατά το παρελθόν και κατά οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επηρεάσει τη σχέση, πρέπει να ειπωθεί! Για παράδειγμα, μια ασθένεια που πέρασες παλαιότερα ή μια απόλυση από τη δουλειά κατά το παρελθόν ή τέλος κάποιες οικονομικές δυσκολίες και ανοίγματα, τα οποία ενδεχομένως δεν υφίστανται τώρα, θα πρέπει να γίνουν γνωστά στον σύντροφό σου, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο

  1. Μυστικά συμφέροντος: Είναι εκείνα τα μυστικά τα οποία κρύβει ο σύντροφος μόνο και μόνο για να κερδίσει κάτι. Τα στοιχεία αυτά ΕΧΟΥΝ σοβαρή επίπτωση στη σχέση σου.

Τώρα είσαι σε μια σχέση και ό, τι συμβαίνει από εδώ και πέρα, είναι θέμα που αφορά τη σχέση και θα πρέπει να μοιράζεται. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποβεί μοιραίο για τη σχέση σου. Κάποια στιγμή όλα έρχονται στο φως! Ακόμη και αν πρόκειται για μια ασθένεια ή κάποιον εθισμό, θα πρέπει να το συζητήσεις με το σύντροφο σου. Έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει.

Αν πρόκειται για ένα μυστικό που έχει να κάνει με ένα άλλο πρόσωπο, ή με τη σεξουαλικότητα σου, τότε θα πρέπει να βγει στο φως. Κάποια στιγμή θα φανερωθεί και θα γεμίσεις τύψεις και ενοχές. Αν και μπορεί να κάνει κακό στη σχέση, είναι κάτι εντελώς απαραίτητο. Στο κάτω – κάτω, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Αν δεν εκτιμά ο σύντροφος σου την ειλικρίνεια και την ευθύτητα… τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ