Ανοιξιάτικη ομελέτα με σπαράγγια

545

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Ολικός χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνιθος
  • ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε το σπαράγγι στο χέρι μας και το λυγίζουμε κι αυτό θα σπάσει σε κάποιο σημείο.
  • Πετάμε το πίσω κομμάτι κρατάμε αυτό που έχει το κεφαλάκι.
  • Τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μέγεθος σπιρτόξυλου.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Όταν γυαλίσει και μαλακώσει προσθέτουμε τα σπαράγγια.
  • Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις μαραθούν τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν σωθεί το κρασί, ρίχνουμε το νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να σωθεί και να μείνουν με το λαδάκι τους.
  • Χτυπάμε τα αυγά καλά ρίχνοντας μέσα και ένα κουταλάκι αλεύρι, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά πάνω στα σπαράγγια και ψήνουμε την ομελέτα από την μια μεριά.
  • Γυρίζουμε με τη βοήθεια πιάτου την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι για 2 πιάτα.

Καλή επιτυχία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ