Αντηλιακή προστασία μωρών: λοσιόν, καπέλα και ρουχισμός

525

Το ότι γνωρίζουμε, όμως, την αλήθεια για τις ακτίνες του ηλίου δε θα πρέπει να μας περιορίζει την ευχαρίστηση της παραμονής μας στην ύπαιθρο. Μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα του μωρού σας από τον ήλιο με τρεις βασικούς τρόπους:

1. Χρησιμοποιείτε τακτικά αντηλιακό. Να είστε γενναιόδωρη στις δόσεις αντηλιακών με δείκτη προστασίας από SPF 15 και πάνω, για τα μωρά που είναι πάνω από έξι μηνών. Για μικρότερα βρέφη, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να εφαρμόζετε σποραδικά το αντηλιακό στα χέρια, το πρόσωπο και τα πόδια, αν είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, αν και η κάλυψη αυτών των περιοχών με ρούχα είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τον ήλιο.

2. Προσπαθήστε να μην εκτίθεστε στον ήλιο, ειδικά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. και 3 μ.μ.

3. Καλύψτε το δέρμα του μωρού σας με ρούχα ή καπέλα.

Να θυμάστε αυτές τις τρεις συμβουλές και απολαύστε τον ήλιο και τα οφέλη του, όπως η βιταμίνη D!

Οι πάνες-βρακάκια Pampers είναι τόσο εύκολες στην εφαρμογή και βολικές για το μωρό, επιτρέποντας του να έχει χρόνο για να ανακαλύψει τον κόσμο. Αποτελεί τη λύση για βέλτιστη εφαρμογή για τα δραστήρια μωρά, μετατρέποντας τις ώρες αλλαγής πάνας από νευράκι σε γελάκι.

«Στην ηλικία των 6 μηνών το βρέφος αρχίζει να στρίβει, να μπουσουλάει, να αρπάζει παιχνίδια, να γυρίζει από ανάσκελα μπρούμυτα. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του παιδιού και να το αφήνουν να ολοκληρώνει μόνο του τη στάση ή την ενέργεια που ξεκίνησε, αλλά να μην το βάζουν να καθίσει ή να σταθεί όρθιο. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουν τη σωστή πάνα η οποία προσφέρει στα μωρά ελευθερία κινήσεων αλλά και στεγνότητα», δήλωσε η Δρ. Τάλια Τσιβιτανίδου – Κάκουρου, παιδίατρος με μετεκπαίδευση στην παιδιατρική δερματολογία.

ΠΗΓΗ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ