Νέοι γονείς: Πώς να επιλέξετε το… πρώτο αντηλιακό του μωρού σας!

576

Μόλις πριν από λίγο καιρό ήρθε στον κόσμο το μωράκι σας! Νέοι γονείς: φοβάστε τα πάντα για το μικρό σας! Πώς θα κοιμηθεί, τι θα φάει, γιατί κλαίει και άλλα παρόμοια ερωτήματα… Ένα από αυτά είναι η ανησυχία σας για την έκθεσή του στον ήλιο, τόσο στην παραλία όταν θα κάνει τα πρώτα του μπανάκια όσο και στις πρωινές και απογευματινές του βόλτες με το καρότσι. Πώς να επιλέξετε το πρώτο του αντηλιακό;

Τι δείκτη προστασίας να επιλέξω;
Ο ιδανικός δείκτης προστασίας για ένα μωρό σε περιοχές όπως η χώρα μας που «λούζονται» από ήλιο είναι το 50. Μην πάτε πιο πάνω. Το 50άρι σας προσφέρει την απαραίτητη προστασία που χρειάζεται το μικρό σας. Ο παραπάνω δείκτης δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο!

Πόσο συχνά να ανανεώνω;
Πρέπει να βάλετε αντηλιακό στο παιδί 15-20 λεπτά προτού εκτεθεί στον ήλιο. Στη συνέχεια ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δυο ώρες, γιατί χάνει την αποτελεσματικότητά του! Επίσης, ανανεώνετε το αντηλιακό -που πρέπει να είναι αδιάβροχο- κάθε φορά που βγαίνει από τη θάλασσα, αν κάνει μπάνιο. Για να είναι πλήρως προστατευμένο το παιδί, χρειάζονται 15-30 ml προϊόντος τη φορά!

Προσοχή στη σύστασή του!
Όλες οι εταιρείες σχεδιάζουν αντηλιακά ειδικά για παιδιά. Μην βάλετε στο παιδί σας το δικό σας αντηλιακό ακόμα και αν έχει δείκτη προστασίας 50! Τα αντηλιακά για παιδιά είναι ειδικά σχεδιασμένα, χωρίς άρωμα και χωρίς κάποια συστατικά που μπορεί να είναι επικίνδυνα να τα εισπνεύσουν τα μωρά!

Φυσικά, πέρα από το αντηλιακό, μην αμελείτε να φοράτε καπέλο στο παιδί, όσο και αν γκρινιάζει μεγαλώνοντας και να φροντίζετε να καλύπτετε μεγάλο μέρος του σώματός του με ρούχα, ειδικά τον πρώτο καιρό που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία! Εννοείται ότι δεν πρέπει να πηγαίνετε ποτέ το παιδί για μπάνιο σε ώρες που καίει ο ήλιος. Η ιδανική ώρα είναι μετά τις 6- 7 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ