Πώς να ανακτήσεις ξανά την δημιουργικότητά σου

499

Δεν είναι καθόλου εύκολο να παραμένεις δημιουργική ειδικά αν η δουλειά σου απαιτεί αρκετές ώρες μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή και αμέτρητες υποχρεώσεις καθημερινά. Το να προσπαθείς όμως να κρατήσεις την φαντασία και το ενδιαφέρον σου αμείωτο είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική σου ευεξία και ευημερία. Οι μικρές καθημερινές στιγμές, οι νέες εμπειρίες αλλά και το να γνωρίζεις δημιουργικούς ανθρώπους μπορούν πράγματι να σε επηρεάσουν θετικά.

Το κλειδί για να ανακτήσεις την χαμένη σου δημιουργικότητα βρίσκεται αποκλειστικά στo χέρι σου και ακολουθώντας μερικά απλά βήματα μπορείς να σπάσεις την μονοτονία της καθημερινής ρουτίνας και να χρησιμοποιείς την ευρηματικότητά σου περισσότερο. Ακολουθούν παρακάτω 5 εύκολα tips για να τα υιοθετήσεις από σήμερα:

Βάλε στη ζωή σου δημιουργικούς ανθρώπους
Το να συναναστρέφεσαι με δημιουργικούς ανθρώπους έχει ένα ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στη ζωή σου. Όχι μόνο εμπνέεσαι από την φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης τους αλλά μπορούν επίσης να σε συμβουλεύσουν κατάλληλα. Η δημιουργική τους σπίθα θα σου δώσει το έναυσμα που χρειάζεσαι ώστε να σκεφτείς και πάλι δημιουργικά!

Πες “αντίο” στην πίεση
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται ώστε να επανέλθει η δημιουργικότητά σου είναι απλώς να σταματήσεις να πιέζεσαι. Πώς θα το επιτύχεις αυτό; Άφησε πίσω σου απαιτητικά χρονοδιαγράμματα και υποχρεώσεις και κάνε ένα διάλειμμα από ό,τι σε αγχώνει. Μόνο τότε έρχεται η έμπνευση που χρειάζεσαι.

Πώς να ανακτήσεις ξανά την δημιουργικότητά σου
Άρχισε γυμναστική
Μία γρήγορη βόλτα στην παραλία ή yoga στο πάρκο αρκούν για κινητοποιήσουν τις ενδορφίνες, τις ουσίες του εγκεφάλου που σε κάνουν ευτυχισμένη. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις πιεσμένη και χωρίς δημιουργικότητα αναζωογόνησε τον οργανισμό σου κάνοντας γυμναστική. Ο καθαρός αέρας βοηθάει όσο τίποτα άλλο!

Ξεκίνα ένα hobby
Δεν χρειάζεται να έχεις καλλιτεχνικές δεξιότητες για να ζωγραφίσεις ή να φωτογραφήσεις κάτι αυθόρμητα. Αυτή και μόνο η κίνηση θα σε βοηθήσει να απελευθερώσεις το άγχος σου αλλά και την δημιουργικότητά σου.

Παρακολούθησε ένα σεμινάριο δημιουργικότητας
Ένα στοχευμένο σεμινάριο με δραστηριότητες, ομιλίες και γνωριμίες με άλλα άτομα είναι το ιδανικό μέρος για επαναπροσδιορίσεις την δημιουργικότητά σου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ