Τα πόδια μας ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη!

638

Όσο και να έχουμε παραμελήσει τη φροντίδα των ποδιών μας, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να δράσουμε. Φέρνοντας στην επιφάνεια μια ανανεωμένη, βελούδινη επιδερμίδα και ένα νέο, υπέροχο χρώμα εξασφαλίζουμε ακόμα πιο ανάλαφρα και γοητευτικά βήματα για να «περπατήσουμε» στον ρυθμό του καλοκαιριού!

Τόνωση της κυκλοφορίας
Μετά τα κολλητά παντελόνια, τα στενά καλσόν και τις ψηλές μπότες, τα πόδια μας έχουν ανάγκη να αναπνεύσουν, πραγματικά! Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε λοιπόν, για να δώσουμε άλλον αέρα στο βάδισμά μας είναι ένα καλό βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα, ώστε να τονώσουμε με τον πιο επιτυχημένο τρόπο και την κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια βούρτσα με φυσική τρίχα και λίγη από τη δεξιοτεχνία μας. Ξεκινάμε το βούρτσισμα από τα πέλματα και με κυκλικές κινήσεις ανεβαίνουμε προς τα επάνω. Ασκούμε ελαφριά πίεση και επιμένουμε λίγο περισσότερο στα σημεία που συσσωρεύεται το λίπος ή εμφανίζεται κυτταρίτιδα.

Μία κίνηση που μπορούμε να ακολουθήσουμε λίγο μετά το πρωινό ξύπνημα για το πρώτο διάστημα και στη συνέχεια να συνεχίσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μά; εξυπηρετεί, αρκεί να γίνει η νέα καθημερινή μας συνήθεια!

Τα οφέλη του ντους
Το νερό, πηγή ζωής και μέσο χαλάρωσης προσφέρει στο σώμα μας και ειδικά στα πόδια, ένα ευεργετικό μασάζ. Εάν μάλιστα ανήκουμε και στην πλειοψηφία των γυναικών που επιλέγουμε το ξύρισμα ως μέθοδο αποτρίχωσης, μερικά μυστικά μπορούν να δώσουν ιδανικό αποτέλεσμα, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες!

Ξεκινάμε το ξύρισμα προς το τέλος του ντους, ώστε να έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος. Το σαπούνι ενδέχεται να προκαλέσει ξηρότητα, φαγούρα ή κοκκινίλες. Το αντικαθιστούμε λοιπόν, με αφρό ξυρίσματος, μαλακτικό μαλλιών ή baby oil, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αφυδάτωσης ή ξηρότητας της επιδερμίδας μετά το ξύρισμα.

Επιλέγουμε ένα ξυραφάκι με πολλαπλές λεπίδες, διότι φθάνουν βαθύτερα στη ρίζα της τρίχας και κατά συνέπεια, κάνουν την αποτρίχωση να διαρκεί περισσότερο και εφαρμόζουμε μικρές, κοφτές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις, για ένα άψογο αποτέλεσμα χωρίς κοκκινίλες και γδαρσίματα!

Τελειώνοντας, ρίχνουμε αρκετό νερό πάνω στα πόδια μας και τους προσφέρουμε ένα σκοτσέζικο ντους, επιλέγοντας εναλλάξ κρύο και χλιαρό προς ζεστό νερό. Κάθε εναλλαγή διαρκεί γύρω στα είκοσι δευτερόλεπτα, με συνολική διάρκεια ένα με δύο λεπτά για κάθε πόδι.

Απολέπιση για δέρμα βελούδο
Αν και με το ξηρό βούρτσισμα έχουμε ήδη απομακρύνει κατά κάποιο τρόπο, τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας, η απολέπιση με προϊόντα που έχουν ως βάση το σαλικυλικό οξύ αναζωογονεί πραγματικά, το δέρμα!

Μάλιστα, η συνδυαστική δράση διαφορετικών οξέων σε μια φόρμουλα αποτρέπει πιθανούς ερεθισμούς του δέρματος, εξασφαλίζει φωτεινή και λεία υφή της επιδερμίδας, ενώ εξαλείφει και το ενοχλητικό ξεφλούδισμα, που παρατηρείται συχνά μετά τη διαδικασία της απολέπισης!

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο της απολέπισης δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην περιοχή των ποδιών μας ενισχύουμε τη σύσφιγξη του δέρματος, βοηθάμε στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας και στη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων, ενώ απολαμβάνουμε πιο λείο δέρμα από ποτέ πριν!

Το άγγιγμα του ήλιου
Αποκαλύπτοντας την ομορφιά των ποδιών μας επιθυμούμε και μια τόνωση στο χρώμα της επιδερμίδας. Για να το πετύχουμε, μετά την απολέπιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα προϊόντα αυτόματου μαυρίσματος. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες συνθέσεις σε μορφή σπρέι, κρέμας ή ζελ που προσφέρουν σταδιακό μαύρισμα.

Εάν δεν προτιμάμε μια τέτοια λύση, τότε μπορούμε να δώσουμε στα πόδια μας το άγγιγμα του ήλιου χρησιμοποιώντας ένα μπρονζέ μέικαπ που θα περάσουμε με γρήγορες και βαθιές κινήσεις παντού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, μια πούδρα θα «κλειδώσει» το χρώμα, ενώ εάν επιλέξουμε κάποια υφή shimmering, τότε θα κερδίσουμε και μια δόση λάμψης. Όπως και να’χει, η αποκάλυψη των ποδιών μας μετά από αυτές τις διαδικασίες, θα μας κάνει να αισθανόμαστε θεϊκά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ