Πόσα είδη σχέσεων υπάρχουν και πού ανήκει η δική σου;

496

Οι ειδικοί απαντούν
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει πως κάποιο πρόσωπο κρατάει απωθημένα από παρελθοντικές καταστάσεις με αποτέλεσμα να τα κουβαλάει σε επόμενες σχέσεις.

Τις περισσότερες φορές, αυτή η σχέση δεν έχει καλή κατάληξη. Ωστόσο σύμφωνα με τους ψυχολόγους υπάρχουν τρία είδη σχέσεων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που γνωρίζοντάς τα μας βοηθούν να κατηγοριοποιήσουμε τη σχέση και να κατευθύνουμε τον τρόπο με τον οποίο εμπιστευόμαστε και αντιδράμε απέναντι στο σύντροφό μας.

Ασφαλής σχέση
Υπολογίζεται ότι περίπου το μισό του πληθυσμού βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, που σημαίνει ότι απολαμβάνουν την οικειότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτοί που τείνουν να έχουν τέτοιου είδους δεσμούς, έχουν μια υγιή σχέση με τους γονείς τους. Οι ασφαλείς άνθρωποι τείνουν να προσαρμόζονται καλύτερα και να αποδέχονται τα ελαττώματα των γύρω τους.

Νευρική σχέση
Οι νευρικοί άνθρωποι περιμένουν από τον σύντροφό τους να τους συμπληρώσει και να τους καθησυχάζει, γεγονός που συχνά προκαλεί προβλήματα στη σχέση. Όταν δεν νιώθουν σιγουριά για τα συναισθήματα του συντρόφου τους, γίνονται ακόμα περισσότερο ανασφαλείς και καταλήγουν να εξαρτώνται από αυτόν ενώ η κτητικότητα τους κυριεύει. Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας τείνουν να αποζητούν διαρκώς την επιβεβαίωση και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ζηλεύοντας.

Χωρίς σχέση
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που αποφεύγουν να συνάπτουν σοβαρές ερωτικές σχέσεις. Αυτό συμβαίνει συχνά διότι έχουν πληγεί στο παρελθόν και φοβούνται το ενδεχόμενο να βιώσουν ξανά κάτι ανάλογο. Αυτό για τους ίδιους συμβαίνει ασυναίσθητα και σπάνια μπορούν να κατανοήσουν την πηγή του κακού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ