Το απόλυτο trend στο χρώμα των μαλλιών; Tο χρώμα της λεβάντας!

728

Φέρνει στον νου τα λεπτεπίλεπτα και μοσχοβολιστά άνθη της λεβάντας. Δημιουργεί το πιο θηλυκό και ντελικάτο look στα μαλλιά. Ως αιθέριο έλαιο, ηρεμεί τις αισθήσεις. Για αυτούς και για ακόμα περισσότερους λόγους, μπορούμε να δοκιμάσουμε να δώσουμε στα μαλλιά μας μία από τις αποχρώσεις της. Παρακάτω, θα ανακαλύψουμε τις αποχρώσεις, σημαντικές συμβουλές βαφής, αλλά και τι μακιγιάζ ταιριάζει…

Απόχρωση ανάλογα με τον τόνο του δέρματός μας
Από πολύ ανάλαφρους τόνους, όπως λιλά μέχρι και σκούρες αποχρώσεις, όπως της μελιτζάνας, το χρώμα της λεβάντας μπορεί να αναδείξει το πρόσωπό μας, αρκεί να έρχεται σε ισορροπία με την επιδερμίδα μας.

Οι πολύ λευκές επιδερμίδες, με ελαφρώς ροζ τόνους, τονίζονται τέλεια με τις αποχρώσεις της λεβάντας. Το δροσερό χρώμα της επιδερμίδας μας φαίνεται πολύ πιο λείο και αποκτά όψη πορσελάνης με τις συγκεκριμένες αποχρώσεις!

Οι ανοιχτόχρωμοι τόνοι δέρματος χρειάζονται αντίθεση για να υπάρχει ισορροπία. Οπότε, μπορούμε να δώσουμε ένα απαλότερο χρώμα σε όλο το μήκος και να τονίσουμε μερικές τούφες με πιο σκούρες αποχρώσεις του μοβ.

Στις σταρένιες επιδερμίδες είναι αλήθεια πως οι τόνοι της λεβάντας δεν αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά. Καθώς οι υποτονικοί πρασινωποί τόνοι αποκτούν μεγαλύτερη ένταση με τις αποχρώσεις της λεβάντας, μπορούμε να τολμήσουμε το συγκεκριμένο χρώμα κοντά στις άκρες των μαλλιών μας ή να το περάσουμε σε μερικές τούφες προς τα πίσω, μακριά από το πρόσωπο.

Στις μελαχρινές επιδερμίδες, οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα κολακευτικές, γενικά. Ταιριάζουν τόσο, όσο και οι τόνοι του ξανθού αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου, χωρίς να το ατονούν.

Εάν στο βάθος η επιδερμίδα μας έχει χρυσαφένιους τόνους, οι παστέλ λιλά αποχρώσεις θα δώσουν μια πορτοκαλί χροιά στο δέρμα. Οι πιο ζεστοί, πορφυροί τόνοι του μοβ, ο συνδυασμός τους με μερικές ανταύγειες στο χρώμα του χαλκού, αλλά και η αποφυγή των πορτοκαλί αποχρώσεων στο μακιγιάζ είναι αυτό που χρειαζόμαστε.
Πώς θα διατηρήσουμε το υπέροχο χρώμα της λεβάντας, αναλλοίωτο;
Οι συμβουλές που ακολουθούν, έχουν δοκιμαστεί σε βαμμένα μαλλιά στους συγκεκριμένους τόνους και προσφέρουν καταπληκτικά αποτελέσματα για λαμπερό αποτέλεσμα και χρώμα που διαρκεί.

Δεν λούζουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά! Οπωσδήποτε δεν λουζόμαστε μετά τη βαφή για τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες και γενικά, προσπαθούμε να μην το κάνουμε περισσότερο από δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρό σαμπουάν ώστε να απορροφηθούν οι λιπαρές εκκρίσεις, χωρίς να πλύνουμε τα μαλλιά μας.

Για το λούσιμο επιλέγουμε ένα σαμπουάν με απαλή σύνθεση, κατά προτίμηση χωρίς θειικά άλατα. Ειδικά για το καλοκαίρι, μπορούμε να χρησιμοποιούμε αντί για σαμπουάν, μόνο μαλακτικό, εναλλακτικά.

Γενικά, οι υψηλές θερμότητες καταστρέφουν το χρώμα των μαλλιών. Αντί για καυτό ή ζεστό νερό λοιπόν, επιλέγουμε χλιαρή ή ακόμα πιο δροσερή θερμοκρασία. Και φυσικά, δεν χρησιμοποιούμε το σεσουάρ στη μέγιστη θερμοκρασία, αλλά επιλέγουμε τη χαμηλότερη.

Σε ειδικές περιπτώσεις που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια εργαλεία κομμωτικής που λειτουργούν με θερμότητα, ψεκάζουμε οπωσδήποτε τα μαλλιά μας από τις ρίζες ως τις άκρες με ειδικά προϊόντα που δημιουργούν ένα πέπλο προστασίας.

Η έκθεση στον ήλιο κάνει τα βαμμένα μαλλιά να ξεθωριάζουν πολύ πιο γρήγορα. Για να τα προστατέψουμε χρησιμοποιούμε αντηλιακό σπρέι ή λάδι μαλλιών με προστασία UV και δεν ξεχνάμε να φοράμε το καπέλο μας.

Το κολύμπι σε πισίνες επηρεάζει ακόμα περισσότερο το χρώμα σε βαμμένα μαλλιά και ειδικά, τις αποχρώσεις της λεβάντας εξαιτίας του χλώριου. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να φοράμε σκουφάκι, ακόμα και εάν η πισίνα έχει θαλασσινό νερό.

Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε επιλέξει μια ημιμόνιμη βαφή μαλλιών στις αποχρώσεις της λεβάντας, οι οποίες ξεθωριάζουν μετά από ένα μήνα, περίπου. Το ζήτημα αντιμετωπίζεται εύκολα, ανανεώνοντας το χρώμα μας μετά την αρχική βαφή, δύο ή τρεις εβδομάδες μετά.

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικές σειρές περιποίησης και φροντίδας για μαλλιά στους τόνους της λεβάντας. Μπορούμε να επιλέξουμε λοιπόν, από σαμπουάν και μαλακτικό μέχρι μάσκα και προϊόντα στάιλινγκ, που ενισχύουν τη διατήρηση των πολύτιμων αποχρώσεων της λεβάντας!
Οδηγός μακιγιάζ για μαλλιά με τη φρεσκάδα της λεβάντας!
Μερικές νέες ιδέες στον κόσμο του μακιγιάζ κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό!

● Οι παστέλ τόνοι στο ρουζ κολακεύουν την επιδερμίδα, αναδεικνύοντας τις αποχρώσεις της λεβάντας. Επίσης, οι ουδέτεροι, ψυχροί τόνοι στο ρουζ και στο highlighter κολακεύουν ιδιαίτερα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως οι πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις πάλι, ένα λιλά ή στους τόνους του μοβ ρουζ ή κάποιο ιριδίζον highlighter σε παρόμοια χρώματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

● Για τα μάτια, μπορούμε να συνδυάσουμε κάθε απόχρωση της λεβάντας με διάφορα φωτεινά χρώματα, όπως μια κίτρινη ή πράσινη σκιά.
Οι κλασικοί γήινοι τόνοι, όπως το μπεζ, το χρώμα της σαμπάνιας, το καφέ, το γκρι, το μελιτζανί ή το μαύρο αποτελούν πάντα μια ασφαλή επιλογή, αλλά για αλλαγή μπορούμε να συνδυάσουμε υπέροχα και το χρώμα του μούρου!

Μπορούμε βέβαια, να επιλέξουμε και μονοχρωμίες! Μια σκιά στο χρώμα της λεβάντας στο κινητό του βλεφάρου που ακολουθείται από μια μοβ στην πτυχή και ένα πορφυρό κραγιόν, σίγουρα δεν περνούν με τίποτα απαρατήρητα αναδεικνύοντας παράλληλα, το ολάνθιστο χρώμα των μαλλιών μας.

● Φροντίζουμε να τονίσουμε τα φρύδια, προσέχοντας το χρώμα τους να μην έρθει σε σύγκρουση με το χρώμα των μαλλιών μας. Βελτιώνουμε το σχήμα τους επιλέγοντας ένα μολύβι, μια σκιά ή συνδυασμό και των δύο σε ένα χρωματικό τόνο γκρι/καφέ. Προσέχουμε, ώστε να έχει μια εντελώς ουδέτερη βάση ή μια εντελώς ανάλαφρη στις αποχρώσεις του μπλε.

● Όσο για τα χείλη; Τα ουδέτερα, nude χρώματα είναι τέλεια. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όμως, και οι αποχρώσεις της ματζέντας, του μούρου, του τριαντάφυλλου, του βατόμουρου και η πανδαισία του ροζ.

Εάν πάλι, λατρεύουμε τα κόκκινα χείλη, τότε ένα κόκκινο με βάση το μπλε χρώμα μπορεί επίσης, να συνδυαστεί άψογα με το χρώμα των μαλλιών μας.

Αποφεύγουμε και σε αυτό το σημείο τις πορτοκαλί αποχρώσεις, διότι ξεπροβάλλουν με μεγάλη ένταση και δεν μοιάζουν τόσο φυσικοί, όταν τα μαλλιά μας έχουν τις αποχρώσεις της λεβάντας.

Χρώμα και στιλ κοψίματος και χτενίσματος
Για να απολαύσουμε στο maximum το νέο, αναζωογονητικό χρώμα των μαλλιών μας μπορούμε να εμπνευστούμε τόσο από χρωματικές προτάσεις, όσο και από το στιλ κοψίματος ή χτενίσματος. Τι μας ταιριάζει καλύτερα;

Το βαθύ χρώμα της λεβάντας με ασημένιες πινελιές, σε αισθησιακούς κυματισμούς!
Από τις πιο σύγχρονες τάσεις, οι σκούροι τόνοι της λεβάντας συνδυάζονται άψογα με μερικές ασημένιες τούφες. Ένα πολύ γοητευτικό και αποκαλυπτικό look, όπου τα χρώματα μπλέκονται γλυκά. Και ενώ οι ρίζες παραμένουν μαύρες, οι αντιθέσεις δημιουργούν μια εντυπωσιακή ισορροπία που μαγνητίζει!

Πνοή ζωντάνιας σε μοβ με λουλακί
Προσθέτοντας ένα άγγιγμα ζωηρού χρώματος σε μια παστέλ απόχρωση μαλλιών δημιουργείται ένα πολύ παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα με μοναδική σπιρτάδα! Επιλέγοντας λοιπόν, μια βαφή σε παλ μοβ απόχρωση και δίνοντας σε μερικές τούφες κοντά στο πρόσωπο μας ή και στις ρίζες λίγη από τη δύναμη του λουλακί τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Παστέλ τόνοι σε μπλε και μοβ για ένα look απροκάλυπτα θηλυκό
Μια ακόμα πρόταση που αναμειγνύει το μοβ και το μπλε, προσδίδοντας ένα αποτέλεσμα φρέσκο, νεανικό, αλλά και πολύ – πολύ θηλυκό. Το σημείο/κλειδί είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων σε λεπτότερες γραμμές που προσδίδει μια αέναη κίνηση.

Το μαγικό άγγιγμα του αμέθυστου στην πιο σύγχρονη πρόταση
Το διαχρονικό καρέ κόψιμο των μαλλιών, τώρα αλλάζει! Οι σκούρες ρίζες και δυο-τρεις αποχρώσεις του αμέθυστου σε ατημέλητα κύματα προσδίδουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Πολύ πιο σύγχρονο και δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα αρμονικό και φωτεινό, δίνει άλλον αέρα στο χτένισμά μας όπως ακριβώς, ένα πολύτιμο κόσμημα!

Χρωματική αρμονία στις αποχρώσεις του μπλε/μοβ
Εάν αναζητάμε μια κομψή, ανάλαφρη αλλά και δημιουργική ιδέα, τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το look με κλειστά μάτια! Οι ασημένιες ακτίνες ανάμεσα στους τόνους της λεβάντας και τις ζεστές αποχρώσεις του μπλε προσδίδουν ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα που ισορροπεί απόλυτα, χάρη στο ανέμελο χτένισμα των μαλλιών!

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ