Αποτοξίνωση μαλλιών: 3 φυσικοί τρόποι να επαναφέρουμε την υγεία και τη λάμψη

685

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις ρίζες των μαλλιών σας, ειδικά μετά από χρόνια θεραπειών, χημικών ουσιών από προϊόντα καθαρισμού και styling. Κι όμως υπάρχει τρόπος και μάλιστα φυσικός.

Είναι δύσκολο να αποφύγουμε τα χημικά προϊόντα και πολλές φορές πέφτουμε, χωρίς να το ξέρουμε, στην παγίδα των συστατικών χαμηλής ποιότητας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ανά κάποιες περιόδους μία καλή αποτοξίνωση μαλλιών, ώστε να θρέψουμε το κρανίο και να απομακρύνουμε χημικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί με τον καιρό, την πιτυρίδα και τα έλαια.

Μέσω της αποτοξίνωσης επίσης ενεργοποιούμε τους θύλακες της τρίχας, επιτρέποντας στα μαλλιά μας να μακρύνουν γρηγορότερα. Εκτός όμως από αυτή τη διαφορά, μετά την αποτοξίνωση θα δείτε τη διαφορά στην υφή.

3 τρόποι να αποτοξινώσουμε φυσικά τα μαλλιά μας
1. Μάσκα αποτοξίνωσης
Υπάρχουν 3 κύρια συστατικά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην αποτοξίνωση. Δοκιμάστε σε μια μικρή περιοχή του κρανίου σας πριν εφαρμόσετε κανονικά.

– Άργιλος σε σκόνη: Υψηλή συγκέντρωση μετάλλων, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και σίλικα. Απορροφά και ανοίγει τους βουλωμένους πόρους.

– Μηλόξιδο: Πλούσιο σε βιταμίνες Β και C και μέταλλα για τα μαλλιά. Αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην πιτυρίδα.

– Τζελ αλόη βέρα: Τα ένζυμα αυτού του τζελ αναπλάθουν τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Αντιμετωπίζει τη φαγούρα.

Οδηγίες

1. Αναμίξετε ½ φλιτζάνι αργίλου, μηλόξυδου και αλόης βέρα.

2. Απλώστε σε όλα τα μαλλιά, καλύπτοντας καλά και το κρανίο.

3. Τυλίξτε με μια πετσέτα και αφήστε για 20-30 λεπτά. Μην αφήσετε το μείγμα να στεγνώσει.

4. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και αφήστε το για τουλάχιστον 1-3 λεπτά. Ύστερα χρησιμοποιήστε σαμπουάν.

Διαβάστε επίσης: 10 φυσικές θεραπείες για να έχουμε απαλότερα μαλλιά

2. Μασάζ με έλαια
Ο κατάλληλος τρόπος για το ευαίσθητο κρανίο. Επιλέξτε τα έλαια με βάση τις ανάγκες των μαλλιών σας, δημιουργήστε ένα διάλυμα και κάντε μασάζ για 15 λεπτά. Ύστερα καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε τα για λίγη ώρα.

– αιθέριο έλαιο ηλιοτρόπιου: λάμψη και τριβή

– καρύδα: ενυδατώνει ταλαιπωρημένα μαλλιά

– ελαιόλαδο: ενυδατώνει λεπτές τρίχες και ταλαιπωρημένα μαλλιά

– jojoba: ενυδατώνει ταλαιπωρημένα μαλλιά και ανακουφίζει από φαγούρα

– argan: βελτιώνει την υγεία του κρανίου και προστατεύει ενάντια στην τριχόπτωση

3. Εναλλακτικά υλικά για μάσκα μαλλιών
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω υλικά για διάφορους λόγους, υπάρχουν κι άλλα φυσικά υλικά που λειτουργούν εξίσου καλά:

– Μαγειρική σόδα: Απομακρύνει τη λιπαρότητα και τη συσσώρευση τοξικών ουσιών, αλλά είναι καλύτερα για ξηρά και ταλαιπωρημένα από τη θερμότητα μαλλιά.

– Ασπράδι αυγού: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αναμιγνύοντας το ασπράδι αυγού με την καρύδα δημιουργεί μια υπέροχη μάσκα που ενδυναμώνει τα μαλλιά.

– Σκόρδο: Ως μάσκα, το σκόρδο βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα διάλυμα με κάποιο έλαιο βάσης για να αποφύγετε την παρενέργεια του καψίματος.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ