Ξεβάφουμε τα νύχια μας χωρίς βλαβερές συνέπειες!

514

Χρώμα, λάμψη και λεία υφή είναι μερικά από τα στοιχεία που προσφέρουν τα βερνίκια νυχιών. Περνώντας μία ή δύο στρώσεις δημιουργείται ένα αρκετά ανθεκτικό φιλμ, το οποίο καλούμαστε να αφαιρέσουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των νυχιών μας. Πώς; Ακολουθούν οι απαντήσεις…

Υγρά αποχρωματισμού νυχιών: Τι και πώς!
Υπάρχουν δύο τύποι προϊόντων για τον αποχρωματισμό των νυχιών μας. Με ασετόν και χωρίς ασετόν. Πώς θα επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα;

Ο πιο κοινός τύπος για τον αποχρωματισμό των νυχιών είναι το ασετόν. Θεωρείται αρκετά αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Ως διαλύτης λοιπόν, αφαιρεί σχετικά εύκολα το βερνίκι νυχιών, αλλά απομακρύνει ταυτόχρονα και τα φυσικά έλαια που προστατεύουν τόσο τα νύχια όσο και την επιδερμίδα γύρω τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση του και ακόμα μεγαλύτερη εάν πρέπει να μουλιάσουμε τα νύχια μας σε ζεστό νερό και σαπούνι!

Τα προϊόντα χωρίς ασετόν, περιέχουν συνήθως ανθρακικό προπυλένιο και οξικό αιθυλεστέρα, ώστε να προσδώσουν τη διαλυτική τους δράση και να αφαιρέσουν το χρώμα των νυχιών. Λιγότεροι επιθετικοί αυτοί οι διαλύτες σε σχέση με το ασετόν αποτελούν χαρακτηριστικά συστατικά, όταν η ετικέτα αναγράφει «φυσικό» ή «οργανικό». Συνδυάζονται κυρίως, με γλυκερίνη, βιταμίνη Ε και αλόη, ώστε να ενυδατώσουν τα νύχια και το δέρμα.
Συμβουλές:
Για τα πιο σταθερά, παχύρρευστα, λαμπερά και σκούρα χρώματα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ένα ξεβαφτικό νυχιών με ασετόν, εμπλουτισμένο με μαλακτικά συστατικά.

Για πιο φυσικούς χρωματισμούς και ανοιχτές αποχρώσεις, τα υγρά αποχρωματισμού χωρίς ασετόν αποτελούν μια αξιόπιστη επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, αφού αφαιρέσουμε το χρώμα είναι σημαντικό να πλύνουμε τα χέρια μας και στη συνέχεια να περάσουμε μια ενυδατική κρέμα κάνοντας μασάζ και στην περιοχή των νυχιών.
Ανεξάρτητα από τον τύπο, αφαιρούμε το χρώμα των νυχιών με ασφάλεια!
Όσο διασκεδαστικό είναι το βάψιμο των νυχιών μας, τόσο βαρετό μοιάζει το ξέβαμμα! Ακολουθώντας μια σειρά αποτελεσματικών κινήσεων όλη η διαδικασία αφαίρεσης του χρώματος μπορεί να γίνει εξίσου ευχάριστη και αποδοτική!

Πριν ξεκινήσουμε, περνάμε στη βάση των νυχιών μας ένα λάδι ή μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα προστατευτικό φιλμ.

Βρέχουμε λίγο βαμβάκι με το ξεβαφτικό και το ακουμπάμε με απαλή πίεση για λίγο, πάνω στην επιφάνεια του νυχιού, αφαιρώντας με προσεκτικές κινήσεις το βερνίκι.

Μία εναλλακτική πρόταση είναι να πάρουμε μικρά κομμάτια βαμβακιού, να τα εμποτίσουμε με το ξεβαφτικό και στη συνέχεια, να τα τοποθετήσουμε σε κάθε νύχι τυλίγοντας τις άκρες των δακτύλων μας με αλουμινόχαρτο. Για ημιμόνιμο μανικιούρ το αφήνουμε να δράσει γύρω στα 10-15 λεπτά και κατόπιν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με το βαμβάκι φροντίζουμε να απομακρύνουμε απαλά το χρώμα.

Αφού έχουμε απομακρύνει όσο καλύτερα γίνεται το βερνίκι, με τη βοήθεια μιας μπατονέτας φροντίζουμε να αφαιρέσουμε το χρώμα και στα πιο δύσκολα σημεία, όπως οι περιοχές γύρω από τη βάση των νυχιών.

Στη συνέχεια, πλένουμε με επιμέλεια τα χέρια μας χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και σαπούνι με φυσιολογικό pΗ. Τα σκουπίζουμε απαλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς.

Τέλος, απλώνουμε ένα θρεπτικό λάδι στη βάση των νυχιών και μια καλή θρεπτική κρέμα στα χέρια μας, με κινήσεις μασάζ, επιμένοντας τόσο ώστε να απορροφηθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Από την Άντζελα Μολφέτα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ