6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις το επόμενο πεντικιούρ…

725

Είναι η εποχή του χρόνου, που θα αρχίσουμε όλες να φοράμε ανοιχτά παπούτσια, σαγιονάρες και σανδάλια

Είναι η στιγμή που θα εκθέσουμε τα γυμνά δάχτυλα των ποδιών μας σε κοινή θέα.

Κοινώς… είναι ώρα για πεντικιούρ! Η επίσκεψη σε ένα σαλόνι ομορφιάς… επιβεβλημένη!

Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, πριν επισκεφτείτε την αγαπημένη σας πεντικιουρίστα!

 1. Υγιεινή χώρου: Το λουτρό που μουλιάζετε τα πόδια σας είναι η πιο συχνή εστία βακτηρίων. Ακόμη κι όταν γίνεται καθαρισμός μετά από κάθε χρήση (σπάνιο!), τα βακτήρια συσσωρεύονται στους σωλήνες της αποχέτευσης και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μολύνσεις. Βεβαιωθείτε για την υγιεινή του χώρου και επιλέξτε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ατομικά λουτρά για κάθε πελάτη.

2. Υγιεινή εξοπλισμού: Κάθε εργαλείο σε ένα επαγγελματικό σαλόνι ομορφιάς πρέπει να είναι σωστά αποστειρωμένο και να αντικαθίσταται μετά από κάθε χρήση. Μην αφήνετε κανέναν να χρησιμοποιεί λίμα, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί!

3. Προετοιμασία: Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του πεντικιούρ προετοιμάζοντας σωστά τα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε ένα scrub ποδιών μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, συνίσταται το τρίψιμο των νύχια με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και η χρήση ειδικού μαλακού καθαριστικού νυχιών, πριν από την εφαρμογή της βάσης.

4. Υγρασία: Κρατήστε την περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα στεγνή, χωρίς υγρασία, γιατί διαφορετικά, είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση μυκήτων και βακτηρίων

5. Τρίψιμο: Αν μαλακά πόδια, σαν μωρού, αφήστε τα να μουλιάσουν αρκετά, έτσι ώστε να είναι εύκολο να απομακρυνθούν το νεκρό δέρμα. Τρίψτε το πόδι σας όταν είναι υγρό, και όχι όταν είναι ξηρό. Αυτό θα αφαιρέσει το νεκρό δέρμα χωρίς να κάνει τα πόδια σκληρότερα

6. Ξύρισμα: Ο μύθος που απαγορεύει το ξύρισμα πριν το πεντικιούρ… καταρρίπτεται! Δεν υπάρχει καμία σημασία αν θα ξυρίσετε τα πόδια σας πριν ή μετά το πεντικιούρ. Αν τα προϊόντα είναι καθαρά, είστε ΟΚ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ