Δες γιατί τα παιδιά σου ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν με τις λάσπες…

659

Αν θέλεις τα παιδιά σου να αποφύγουν το άσθμα και τις αλλεργίες, άφησέ τα να παίξουν με το χώμα, να κυλιστούν στο πάτωμα και να έρθουν σε επαφή με τα πιο σκονισμένα σημεία του σπιτιού σου.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology, τα μωρά που εκτίθενται σε πράγματα που πασχίζουμε να εξαλείψουμε από το σπίτι, όπως σκόνες,  τρίχες κατοικίδιων κα., έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν δύσπνοια ή αναπνευστικά προβλήματα.

Αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα απολύτως αποστειρωμένο περιβάλλον εμφανίζουν σε υψηλότερα ποσοστά αλλεργίες και άσθμα, σε αντίθεση με παιδιά που μεγάλωσαν ανάμεσα σε βακτήρια και αλλεργιογόνα.

Η εξήγηση βασίζεται στη θεωρία της «υγιεινής υπόθεσης», η οποία υποστηρίζει ότι όσοι μεγαλώνουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον δεν καταφέρνουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, να χτίσουν άμυνες, και εν τέλει να αποκτήσουν ανοσία σε κοινές αλλεργίες.

Όταν πρόκειται για τα παιδιά σου, όσο αηδιαστικό κι αν φαίνεται, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο πάτωμα και στο χώμα θα τους σώσει μια ζωή από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να διασκεδάσουν κιόλας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ