Πακετάκια από γαρίδα και μπρόκολο, με σάλτσα βουτύρου, σκόρδου και λεμονιού!

562

Πρόκειται για ένα σούπερ γεύμα, με μοναδικές γεύσεις που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά! Τα πακετάκια από αλουμινόχαρτο κρύβουν ένα γευστικό θησαυρό χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη και φιλικό προς τη διατροφή paleo* και keto**. Υγιεινή διατροφή λοιπόν, με γκουρμέ διάθεση υψηλών προδιαγραφών, που αξίζει να απολαύσουμε!

Πακετάκια από γαρίδα και μπρόκολο, με σάλτσα βουτύρου, σκόρδου και λεμονιού!

Υλικά για 2 άτομα

600 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
(καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες με την ουρά)
1 μεγάλο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
1/4 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. δεντρολίβανο
1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Νιφάδες από καυτερό τσίλι (προαιρετικά)
Χυμός από 1 λεμόνι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το γαρνίρισμα
Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε όλα τα αρωματικά με τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.

Σε πιατέλα απλώνουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, σε κάθε τους πλευρά.
Κόβουμε δύο φύλλα αλουμινόχαρτου 35×30εκ., που ακουμπάμε ξεχωριστά στον πάγκο.

Μοιράζουμε τις γαρίδες σε κάθε αλουμινόχαρτο, τοποθετώντας τις προς τη μία πλευρά. Δίπλα τους, μοιράζουμε επίσης τις φουντίτσες από το μπρόκολο, φροντίζοντας και τα δύο μαζί να βρίσκονται όσο γίνεται στο κέντρο κάθε αλουμινόχαρτου.

Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι, τον χυμό λεμονιού και εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε εδώ κι εκεί, πάνω στο μπρόκολο και τις γαρίδες.

Ρίχνουμε από 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου σε κάθε πακέτο αλουμινόχαρτου και τυλίγουμε, ώστε να κλείσουμε καλά, πιέζοντας περισσότερο στις άκρες. Προσοχή! Δεν τυλίγουμε πολύ σφιχτά, ώστε να υπάρχει χώρος για να κυκλοφορεί η θερμότητα.

Τοποθετούμε τα πακετάκια σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC περίπου για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και ανοίγουμε τα πακετάκια. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και μια-δυο φέτες λεμονιού και σερβίρουμε!

 

Σημειώσεις

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το μέγεθος των γαρίδων. Φροντίζουμε ώστε να μην τις παραψήσουμε, διότι θα στεγνώσουν.

Αντί για αλουμινόχαρτο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διπλό ή τριπλό φύλλο λαδόκολλας.
Εάν δεν έχουμε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, προσθέτουμε ½ κ.γ. σε σκόνη στο μείγμα μπαχαρικών και προσθέτουμε από 1 κ.σ. νερό σε κάθε πακέτο.

Αν και το βούτυρο προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για αυτό, ελαιόλαδο, το οποίο και θα ραντίσουμε σε κάθε πακέτο.

* Η διατροφή Paleo ή Παλαιολιθική δίαιτα ή Δίαιτα των σπηλαίων στηρίζεται στις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας της παλαιολιθικής εποχής. Περιλαμβάνει άπαχο κόκκινο κρέας, κυνήγι, πουλερικά ελευθέρας βοσκής, βιολογικά ψάρια, φρέσκα λαχανικά, ωμούς ξηρούς καρπούς και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας.

** Η διατροφή Keto ή κετογονική δίαιτα είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε καλά λιπαρά. Στόχος της είναι μια φυσιολογική μεταβολική κατάσταση όπου το σώμα καίει λίπος για καύσιμο αντί για γλυκόζη (υδατάνθρακες).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ