Το μοναδικό καλό που συμβαίνει στο σώμα σου όταν κλαις για τον πρώην!

531

Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση. Κλαις δίχως αύριο για τον πρώην σου και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Μέσα σε όλα, όμως, υπάρχει και ένα καλό που σου συμβαίνει. Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κλαίμε;
Ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο χάνει 62.4 λίτρα δάκρυα κατά τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πολλοί προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους ενώ ορισμένες φορές ντρέπονται για αυτά. Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κλαίμε;

Αν σου λέγαμε πως όταν κλαις και το αφήνεις να φύγει από μέσα σου, είναι ένας ακόμη τρόπος για να μην πάρεις βάρος; Και δεν το λέμε εμείς δηλαδή αλλά το λένε οι επιστήμονες.

Χάνουμε βάρος όταν κλαίμε;;;
Ορισμένοι μπορεί να μην το πιστεύουν ότι με το να αφήνεις τα συναισθήματά σου, χάνεις βάρος. Υπάρχουν πολλοί που έχουν περάσει από αυτό το στάδιο και το γνωρίζουν καλά: άγχος, πολύ φαγητό λόγω άγχους και μετά από μερικές μέρες συνειδητοποιείς απλά ότι το τζιν είναι πολύ σφιχτό.

Πώς, λοιπόν, σε βοηθά να χάσεις βάρος;;;

Όλα εξαρτώνται από το πού είναι τελικά η κορτιζόλη.

Φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνουμε ακριβώς. Είναι αλήθεια ότι η κορτιζόλη, είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται ως αντίδραση στο στρες και συνδέεται με την παχυσαρκία.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πως η ορμόνη αυτή μας βοηθά να καταπολεμήσουμε οτιδήποτε ερεθίζει τα νεύρα μας ή μας αγχώνει. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι άνθρωποι προτιμούν να κάθονται με τον θυμό και την απογοήτευσή τους.

Ως αποτέλεσμα, το σώμα πιστεύει πως χρησιμοποιούμε μερικές θερμίδες για να αντιμετωπίσουμε τους στρεσογόνους παράγοντες και ότι πρέπει να τις αναπληρώσουμε, ακόμη κι αν δεν τις χάνουμε!

Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα δάκρυα λόγω συναισθημάτων περιέχουν ορμόνες που αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Πρόκειται για προλακτίνη, λευκοεγκεφαλίνη και αδρενοκορτικοτροπίνη. Όλα αυτά παράγονται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση.

Έτσι, όταν δεν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας και κλαίμε, αυτές οι ορμόνες απελευθερώνονται και το επίπεδο κοριζόλης μειώνεται. Ως αποτέλεσμα, το σώμα παίρνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να διατηρήσουμε το λίπος από τη στιγμή που το άγχος πέρασε!

Τώρα βλέπουμε πως αυτός ο φαύλος κύκλος είναι κακός απλώς επειδή δεν γνωρίζουμε πως να μειώσουμε τα επίπεδα κορτιζόλης. Και γι΄αυτό τείνουμε να τρώμε τα συναισθήματά μας και να παίρνουμε κιλά. Όλα εξαρτώνται από το πού βρίσκονται τελικά οι ορμόνες του στρες – μέσα ή έξω από το σώμα μας.

Φυσικά, το κλάμα από ένα κρεμμύδι με το κλάμα από έναν χωρισμό έχει τεράστια διαφορά. Μόνο τα δάκρυα που προκαλούνται από πραγματικά συναισθήματα περιέχουν τις απαραίτητες ορμόνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες ο καλύτερος χρόνος για να αφήσεις τα δάκρυά σου είναι από τις 7 μέχρι τις 10μμ.

Απ’ την άλλη, εσύ κάθε φορά που κλαις σκέψου ότι χάνεις κιλά και…. χαμογέλα! Όλα περνάνε…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ