Λαχταριστή μαγειρίτσα με φιλέτο κοτόπουλου και αυγολέμονο

547

Εναλλακτική πασχαλινή μαγειρίτσα με μπουκίτσες κοτόπουλου

Συστατικά

1 kg φιλέτο κοτόπουλου μπούτι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλο αυγό
χυμός από 2 λεμόνια
1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
2 μαρούλια
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Πλύνε καλά τα μαρούλια και τον άνηθο και καθάρισε τα κρεμμυδάκια.
Πλύνε καλά και κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.

Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.

Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το μαρούλι ψιλοκομμένο σε λωρίδες και χαμήλωσε την φωτιά.

Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.

Σε δύο μπολ χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Στο δεύτερο μπολ χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό από το λεμόνι.

Ρίξε το μείγμα κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και συνέχισε να ανακατεύεις με δύναμη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε προσεκτικά και λίγο-λίγο το ζουμί της σούπας στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με πολλή δύναμη για να μην κόψουν.

Μόλις τα αυγά πάρουν την θερμοκρασία της σούπας, τότε ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε προσεκτικά.

Πρόσθεσε και τον άνηθο στην κατσαρόλα και έξτρα αλατοπίπερο.

Σέρβιρε όσο η μαγειρίτσα είναι ακόμα ζεστή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ