Τάση: Όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου

769

Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές, από την Carolina Herrera μέχρι τον Oscar de la Renta, τα έβαψαν… κίτρινα στις συλλογές τους για την άνοιξη του 2019. Και οι εκδοχές που πρότειναν ήταν πολλές. Η μεγαλύτερη τάση στη μόδα φέτος είναι πολύ φωτεινή!

Μια φωτεινή γκάμα από διαφορετικές κίτρινες αποχρώσεις μας υπενθύμισε ότι το χρώμα του ήλιου είναι τόσο ελκυστικό και αλλάζει αυτόματα τη διάθεση. Η Pantone είχε ήδη παρουσιάσει ένα ζωηρό κλασικό κίτρινο που ονόμασε Aspen Gold (με τον κωδικό 13-0850) αναδεικνύοντάς το στο «κίτρινο της σεζόν» αλλά στην πραγματικότητα όλα τα κίτρινα – από τα πιο παλ μέχρι τα έντονα – κερδίζουν φέτος τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, το κίτρινο, αν και πολύ λαμπερό, παραμένει μια τολμηρή επιλογή. Πρώτα απ’ όλα δεν μπορούμε να τη θεωρήσουμε ουδέτερη απόχρωση. Φωνάζει από μόνη της! Ζητάει την προσοχή μας. Κάνει τα βλέμματα να γυρνάνε.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το κίτρινο;
1. Ο Νο1 κανόνας είναι ότι ταιριάζει τόσο σε καθημερινές όσο και πιο επίσημες εμφανίσεις. Σε έναν ανοιξιάτικο γάμο, σε ένα καλοκαιρινό πάρτι, σε μια χαλαρή βόλτα ή και σε μια εξόρμηση σε νησί, η απόχρωση είναι ιδανική.

2. Δοκιμάζουμε τη δική μας απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα και το στιλ μας. Άλλες είμαστε τύποι του παστέλ κίτρινου, άλλες του λεμονί και άλλες του μουσταρδί. Γιατί όχι και μιας φλούο κίτρινης απόχρωσης!

3. Το κίτρινο είναι πιο εύκολο στους συνδυασμούς, από όσο πιστεύουμε. Ταιριάζει εξαιρετικά με λευκό, μαύρο, γκρι ακόμα και με μπλε – ειδικά εκείνο του τζιν.

4. Το εντάσσουμε σταδιακά στην γκαρνταρόμπα μας. Για παράδειγμα, ένα κίτρινο πανωφόρι για την άνοιξη μπορεί να δείξει καταπληκτικά με ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά και το τζιν μας. Το φθινόπωρο, επίσης, με μαύρο τζιν θα δείχνει εξίσου σούπερ!

5. Αφού πειραματιστούμε, πρώτα, με κάποια κομμάτια ή αξεσουάρ σε κίτρινο και καταλήξουμε ποια απόχρωση μας ταιριάζει, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αγορές πιο βασικών κομματιών, όπως τα φορέματα.

Πώς υιοθετούμε τη νέα τάση;
Όλοι οι σχεδιαστές μόδας και οι μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης μας επιβεβαιώνουν ότι για όλες μας υπάρχει μια κίτρινη απόχρωση που μας κολακεύει. Επομένως, ξεκινάμε το κυνήγι του κίτρινου θησαυρού.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά και τόνο δέρματος, ταιριάζει το παστέλ κίτρινο. Στις μελαχρινές γυναίκες με σταράτη επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, το φωτεινό κίτρινο ή το χρώμα του κουρκουμά είναι ιδανικό.

Οι κοκκινομάλλες με φωτεινά μπλε μάτια και λευκή επιδερμίδα επιβάλλεται να φορέσουν κίτρινο! Αμφιβάλλαμε μέχρι τώρα για τον συνδυασμό; Μα το κίτρινο έρχεται να τονίσει και να αναδείξει τα έντονα χαρακτηριστικά των γυναικών αυτών. Τολμάμε μουσταρδί με γκρι ή λεμονί με ροζ της τσιχλόφουσκας και κλείνουμε το μάτι στα στερεότυπα!

Επιστρέφουμε σε κλασικές χρωματικές αποχρώσεις. Κόκκινο, κίτρινο και μπλε σε μια μπλούζα ή ένα μπουφάν μπορούν να κάνουν τη διαφορά.


Επενδύουμε σε μία χαρακτηριστική αγορά σε κίτρινο χρώμα και μένουμε πιστές για όλη τη σεζόν. Μία τσάντα για το γραφείο ή ένα ζευγάρι κίτρινες γόβες που θα μας συνοδεύουν όλες τις ώρες θα γίνει το προσωπικό μας στίγμα της μόδας.

Επιλέγουμε την πιο χαρούμενη εκδοχή του. Κεντήματα, στάμπες με παιχνιδιάρικα μοτίβα θα αποκαλύψουν την καλή μας διάθεση και τη θετική μας στάση στη ζωή. Ειδικά το καλοκαίρι μας χρειάζεται…

Κίτρινο και αθλητικό στιλ πάνε μαζί. Μια κίτρινη ρίγα στο παντελόνι της φόρμας ή στο T-shirt μας μετατρέπουν όλο το σύνολο σε νεανικό και πιο μοντέρνο.

Δεν αντέχουμε την υπερέκθεση στο πιο έντονο κίτρινο. Μελετάμε τις παστέλ αποχρώσεις από το χρώμα που παίρνει το βούτυρο μόλις χτυπηθεί ή τα ανοιχτόχρωμα λεμονί και τα συνδυάζουμε με κρεμ και λευκά για τις απόλυτα κομψές στιγμές της ημέρας.

Από την Δέσποινα Σάμψων

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ