6 πράγματα που συμβαίνουν όταν εστιάζεις περισσότερο στο κινητό σου, αντί στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου

649

Είναι γεγονός πως η τεχνολογία εισβάλλει όλο και περισσότερο στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Η περιήγηση στα κοινωνικά δίκτυα κυρίως στο Facebook, το Instagram και το Τwitter έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτά.

Τι συμβαίνει όμως όταν το κινητό μας καταλήγει να είναι πιο σημαντικό από τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας;

1. Ακυρώνετε την παρουσία κάποιου που προσπαθεί να συνομιλήσει μαζί σας

Δεν έχετε προσέξει το διακριτικό σύμβολο στο λεωφορείο που δείχνει με απαγορευτικό το κινητό τηλέφωνο; Είναι ακριβώς για αυτό τον λόγο! Εάν κάποιος επιθυμήσει να συνομιλήσει μαζί σας αλλά εσείς είστε προσκολλημένος στο κινητό σας, σίγουρα δεν θα το κάνει. Το ίδιο συμβαίνει και όταν είστε στον ίδιο χώρο με φίλους σας αλλά εσείς θεωρείτε καλύτερο να δείτε λίγα stories στο Instagram. Με αυτόν τον τρόπο τους λέτε ότι δεν σας νοιάζει τι έχουν να πουν. Τους λέτε ότι σας ενοχλούν. Τους λέτε ότι αυτό που έχουν να πουν δεν έχει σημασία για εσάς.

2. Γίνεστε αγενείς

Το γιατί νομίζω μπορεί ο καθένας σας να το καταλάβει. Πώς θα σας φαινόταν να θέλατε να μιλήσετε για ένα θέμα που σας απασχολεί σε έναν φίλο σας και εκείνος να μην σας έδινε καμία σημασία; Η απάντηση που θα δώσετε στον εαυτό σας είναι και η απάντηση στην ερώτηση «Μα γιατί γίνομαι αγενής;»

3. Χάνετε την ζωή που συμβαίνει μπροστά σας

Ακούγετε κάπως μελοδραματικό, όμως είναι η πραγματικότητα . Όντας σε μία παρέα αλλά χωρίς να συμμετέχεις πουθενά, λείπετε από συνομιλίες, λείπετε από αστείες στιγμές καθώς την ώρα που κάποιος είπε κάτι κ όλοι οι άλλοι γέλασαν, εσείς κάπου αλλού ήσασταν χαμένοι. Είναι εκείνες οι μικρές στιγμές με δικούς σας ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε ζωντανοί. Όχι ένα άρθρο στο Facebook, όχι ένα tweet στο Twitter, όχι ένα “like” στο Instagram.

4. Απομακρύνεστε από ανθρώπους της ζωής σας που βρίσκονται κοντά σας

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στο τηλέφωνό σας, τόσο μεγαλύτερο είναι το χάσμα ανάμεσα σε εσάς και τους αγαπημένους σας, επειδή αν βρίσκεστε συνεχώς στο τηλέφωνό σας, είναι αδύνατο να είστε παρόντες συνεχώς.

5. Απομακρύνεστε από την πραγματικότητα

Σταματήστε να συζητάτε με τους ανθρώπους στο διαδίκτυο και να αρχίσετε μια συνομιλία στην πραγματική ζωή – ακόμα και αν είναι διαφωνία. Μπορείτε πραγματικά να μάθετε κάτι από μια διαφωνία με ένα πρόσωπο. Το μόνο που μαθαίνετε από μία συνομιλία στο διαδίκτυο είναι ότι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ισχυρότεροι να κρύβονται πίσω από μια οθόνη.

6. Η ζωή περνάει

Οι γραμμές γέλιου γύρω από τα μάτια της γιαγιάς σας, το συναίσθημα της αγκαλιάς του συντρόφου σας στον καναπέ μετά από μία κουραστική μέρα, οι σκανταλιές που κάνει το παιδί σας, αυτά είναι τα πράγματα που έχουν σημασία. Αυτές είναι στιγμές που χάνετε καθώς πληκτρολογείτε ένα κείμενο, κάνετε ένα post ή γενικότερα ασχολείστε πολλές ώρες με το κινητό σας.

Για να μην είμαστε όμως υπερβολικοί «Παν μέτρον άριστον». Άλλωστε, η τεχνολογία είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά και απαραίτητη την σύγχρονη εποχή. Το θέμα είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν θετική επίδραση σε έμας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ