Μη ρομαντικά σημάδια του αληθινού έρωτα

550

Καλά τα ρομάντζα, αλλά ο σύντροφος που θα επιλέξετε, θα πρέπει να μπορεί να παίξει τον ρόλο και του αληθινού πρωταγωνιστή στη ζωή σας. Τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε παρακάτω 11 σημεία που θα σας κάνουν να καταλάβετε ότι είναι ο δικός σας ήρωας!

Τα βιβλία και οι ταινίες μας έχουν μάθει να πιστεύουμε ότι ο έρωτας είναι κάτι τρομερό, που μας κάνει να μην θέλουμε να φάμε και μας κρατά άυπνες. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική!

Γιατί ο άνθρωπος τον οποίο διαλέξατε δεν είναι βγαλμένος από ρομαντική κομεντί, όπως ούτε κι εσείς άλλωστε! Στην πραγματική ζωή οι σκηνές δεν είναι μόνο χαριτωμένα ενσταντανέ αλλά και πληρωμή λογαριασμών, νεογέννητα, προβλήματα υγείας και βαρετές υποχρεώσεις. Γι’ αυτό, πέρα από τα ερωτικά μηνύματα και τα χτυποκάρδια, θα πρέπει να δείτε αν υπάρχουν κι όλα τα υπόλοιπα συστατικά που κάνουν έναν σύντροφο… σύντροφο.

1. Δεν χρειάζεται να υποκριθείτε ότι ταιριάζετε
Δεν είναι περίεργο να έχετε διαφορετικά ενδιαφέροντα με τον σύντροφό σας. Μάλλον είναι καλύτερο θα λέγαμε. Γιατί αλλιώς θα βγαίνατε ραντεβού με τον εαυτό σας!

Το να μην χρειάζεται να υποκριθείτε ότι σας αρέσει η ίδια μουσική ή ότι είστε και οι δύο λάτρεις της ίδιας κουζίνας είναι τρομερά απελευθερωτικό. Και το να το αποδεχτούν και οι δύο πλευρές σημαίνει ότι αγαπιέστε γι’ αυτό που πραγματικά είστε.

2. Οι δουλειές είναι σχεδόν διασκεδαστικές
Τα ψώνια για το σπίτι, το στρώσιμο των χαλιών ή το εβδομαδιαίο καθάρισμα του σπιτιού είναι όλα μέρος μιας απαραίτητης ρουτίνας. Αλλά όταν τα κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας γίνονται λίγο λιγότερο βαρετά. Και τι είπαμε πιο πριν; Αυτό που στ’ αλήθεια μετράει είναι η μεταξύ σας καθημερινότητα!

3. Δεν διστάζετε να ζητήσετε τη βοήθειά του
Είτε αυτό είναι να σας πάρει από το αεροδρόμιο είτε να σας αγοράσει σερβιέτες σε μια δύσκολη μέρα, είτε να σας δώσει τη συμβουλή του πάνω σε κάτι, δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε δεύτερη φορά για να του το ζητήσετε. Γιατί τον εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι σας νοιάζεται.

4. Μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα μπροστά του
Ακόμα κι αν η διάθεσή σας έχει πιάσει πάτο ξέρετε ότι δεν θα σκεφτεί άσχημα για εσάς. Αντιθέτως, είστε σίγουρη ότι θα σας στηρίξει και θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε. Μαζί του είστε πιο ειλικρινής από ποτέ, γιατί πάνω απ’ όλα καταλαβαίνετε απόλυτα ο ένας τον άλλος και δεν ξεχνάτε ποτέ ποιοί είστε.

5. Αφιερώνετε κι οι δύο χρόνο στον εαυτό σας
Μπορεί να είναι ένας εβδομαδιαίος καφές με τους φίλους σας, μαθήματα ζωγραφικής ή εκδρομές πεζοπορίας. Ό,τι και να είναι, είναι κάτι που σας αρέσει να κάνετε μόνη σας και με τον σωστό άνθρωπο δίπλα σας αυτό δεν σας κάνει να νιώθετε τύψεις ή ανασφάλεια. Είναι σημαντικό ο σύντροφός σας να σας στηρίζει στα πράγματα που αγαπάτε να κάνετε και το να συζητάτε μετά μαζί του όλες τις νέες εμπειρίες που αποκομίσατε από κάτι τέτοιο σας φέρνει ακόμα πιο κοντά και αναζωογονεί τη σχέση σας.

6. Ενδιαφέρεται για το πώς ήταν η μέρα σας
Το να ενδιαφέρεται πραγματικά ο σύντροφός σας για τη μέρα σας και να σας ρωτάει πάντα για αυτή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Αν λοιπόν το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος όταν γυρνάτε από τη δουλειά είναι να σας ρωτάει πως πήγε η μέρα σας να ξέρετε ότι έχετε χτυπήσει φλέβα!

7. Μερικές φορές τον κοιτάτε και σας κάνει να γελάτε χωρίς λόγο
Οι καλύτεροι φίλοι είναι αυτοί που μπορούν να σας κάνουν να ξεκαρδίζεστε στα γέλια ακόμα και χωρίς να πουν κάποιο φοβερό αστείο. Και αν σκοπεύετε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας με έναν άνθρωπο, τότε καλό θα ήταν να είστε όχι μόνο εραστές αλλά και φίλοι. Αν ο σύντροφός σας έχει την ικανότητα να σας κάνει να γελάτε ακόμα και με κάτι μικρό και χαζό, τότε ξέρετε ότι ακόμα και οι πιο βαρετές ή δύσκολες στιγμές σας θα περνάνε πιο όμορφα.

8. Μιλάτε ανοιχτά για χρήματα
Τα οικονομικά είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα θέματα για ένα ζευγάρι. Και αν μιλάτε ανοιχτά για τα αυτό το θέμα, τότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Μπορεί να μην είναι και τόσο… σέξι, αλλά αν έχετε κοινούς οικονομικούς στόχους και ίδιο τρόπο να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας, τότε έχετε σίγουρα μια πολύ γερή βάση για τη σχέση σας.

9. Περνάτε καλά ακόμα κι όταν μένετε σπίτι
Φυσικά και σας αρέσει να ετοιμάζεστε για μια έξοδο και να πηγαίνετε σε κάποιο καινούργιο μπαρ ή εστιατόριο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν έχετε βρει τον “έναν”, το να κάθεστε αγκαλιά στον καναπέ παρέα με το αγαπημένο σας κρασί, να μιλάτε για ώρες ή να βλέπετε σειρές, είναι η αγαπημένη σας συνήθεια. Κι αυτό είναι τέλειο.

Γιατί, πολλοί περνάνε καλά σε ένα ρομαντικό δείπνο ντυμένοι με τα καλά τους, αλλά πόσοι διασκεδάζουν φορώντας τις πυτζάμες τους και τρώγοντας junk food;

10. Τον θέλετε δίπλα σας ακόμα και στις κακές στιγμές σαςΠαλιά σας φαινόταν αδιανόητο να σας βλέπει ο σύντροφός σας να κάνετε εμετό γιατί ήπιατε λιγάκι παραπάνω και ποτέ δεν κλαίγατε μπροστά του. Με τον άνθρωπο που είστε τώρα όμως όλα αυτά σας φαίνονται χαζά. Γιατί είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα φωνάξετε σε μια δύσκολη στιγμή και ό,τι και αν συμβεί ξέρετε ότι θα σας ηρεμήσει και θα σας προστατεύσει.

11. Δεν αμφιβάλλετε για το τι κάνει όταν δεν είστε μαζί
Δεν σας λούζει κρύος ιδρώτας στο άκουσμα και μόνο του bachelor του κολλητού του στη Μύκονο. Ούτε αμφιβάλλετε για το αν είναι ο ίδιος άνθρωπος όταν είναι μακριά σας. Είστε σίγουρη ότι σε κάθε περίπτωση συμπεριφέρεται σε όλους με σεβασμό και ευγένεια κάνοντάς σας περήφανη.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ