Συνταγή για να μαγειρεύεις σωστά ένα τηγανιτό αυγό

575

Το να συζητάμε πως θα φτιάξουμε ένα τηγανιτό αυγό μπορεί να φαίνεται αστείο ωστόσο υπάρχουν και άνθρωποι που δεν γνωρίσουν όπως οι νεαροί φοιτητές . Γι αυτούς δίνουμε την πιο κάτω συνταγή και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία .

Τι χρειαζόμαστε

1 αυγό
Ένα- κατά προτίμηση-μικρό τηγάνι
Λάδι τόσο ώστε σχεδόν να καλύψει το αυγό, συνήθως μια κούπα
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού απλώνοντας την παλάμη μας ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια του χωρίς όμως να την ακουμπήσουμε για να αποφύγουμε και τα ατυχήματα. Όταν νιώσουμε πως το χέρι μας σχεδόν «καίει», το λάδι είναι έτοιμο. Ραγίζουμε το αυγό στη γωνία κάποιας επιφάνειας (στον πάγκο,στην άκρη του τηγανιού) χτυπώντας το ελαφρά, κάπως έτσι:
Ανοίγουμε το αυγό πάνω από το καυτό λάδι σε όσο πιο μικρή απόσταση γίνεται από την επιφάνεια του. Ποτέ δεν πετάμε κάτι στο τηγάνι από απόσταση άνω των 5cm, θα πεταχτεί λάδι και τα εγκαύματα είναι αναπόφευκτα.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το καυτό λάδι του τηγανιού και το πετάμε πάνω στο αυγό για 2-3 λεπτά. Όταν δημιουργηθεί μια λευκή πέτσα στο πάνω μέρος του αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε με μια σπάτουλα. Αν θέλουμε τους κρόκους σφιχτούς συνεχίζουμε πετώντας λίγο ακόμη λάδι με το κουτάλι, ο γενικός κανόνας λέει πως όσο πιο σκούρο πορτοκαλί γίνεται το χρώμα του κρόκου τόσο πιο σφιχτός είναι.
Στην περίπτωση που το αυγό μας καίγεται στις άκρες (σημάδι υπερβολικά υψηλής θερμοκρασίας) ίσως πρέπει να χαμηλώσετε τη φωτιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ