Μυστικά για να κάνεις το σπίτι πιο ελκυστικό από ποτέ!

799

Σοβαρά και επιστημονικά εμπεριστατωμένα σας ενημερώνουμε ότι το μέρος όπου ζεις μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο ευτυχισμένη. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεις παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που νομίζεις. Γι’ αυτό καλό είναι να το φροντίζεις όσο μπορείς περισσότερο. Ιδού και μερικά βασικά «μυστικά» που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία.

Βάψε τους τοίχους πράσινους ή κίτρινους

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου στο Άμστερνταμ, αυτές οι δυο αποχρώσεις προκαλούν πιο έντονα το συναίσθημα της ευτυχίας. Επειδή όμως είναι κάπως «τραβηγμένο» να τις χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σπίτι, ας αρκεστούμε σε μεμονωμένα «χτυπήματα» σε μερικά δωμάτια. Πχ ένας τοίχος στο υπνοδωμάτιο, ή στην κουζίνα.

Φρέσκα λουλούδια στο σπίτι

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι τα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι προκαλούν έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Οπότε μη διστάσεις. Μόνο καλό μπορούν να σου δώσουν.

Οι αναμνήσεις σου σε κάδρο

Έρευνα πανεπιστημίου στο Πόρτσμουθ υποστηρίζει ότι τα συναισθήματα που προκαλούνται όταν έχεις γύρω σου αγαπημένες φωτογραφίες από τη ζωή σου σε γεμίζουν ευτυχία και ηρεμία ασυναίσθητα!

Κεριά βανίλιας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε φορά που γυρίζεις σπίτι από μια αγχωτική μέρα θέλεις να ανάψεις κεριά και να χαλαρώσεις, άσχετο αν δεν το κάνεις τις περισσότερες φορές.  Και αν επιλέξεις και άρωμα βανίλιας θα έχεις την ευτυχία στο… τσεπάκι.

Τα κατοικίδια

Δεν αποκαλούμε το σκύλο «τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου» τυχαία. Ολοένα και περισσότερες μελέτες υπογραμμίζουν το καλό που κάνουν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους, προφυλάσσοντας τους από την κοινωνική απομόνωση και κατ’ επέκταση βελτιώνοντας τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ