Είναι απαραίτητα τα εσώρουχα;

833

Πολλοί – τουλάχιστον στο σπίτι – αποφεύγουν να φορούν εσώρουχα και επιλέγουν την όποια ελευθερία τους προσφέρει τη γύμνια τους

Το να φοράμε εσώρουχο αποτελεί όμως μια συνήθεια; Επηρεάζει τη γονιμότητα και την ευρύτερη υγεία μας;

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fertility and Sterility βρήκε πως οι άντρες που φορούσαν ειδικά σχεδιασμένα εσώρουχα για να αυξάνουν τη θερμοκρασία στην περιοχή του όσχεου επί 15 ώρες τη μέρα, για 120 ημέρες, είχαν παροδική μείωση του αριθμού, της κινητικότητας και της βιωσιμότητας των σπερματοζωάριων τους. Σε άλλη μελέτη, στο Reproductive Biology, άντρες που φορούσαν μποξεράκι είχαν μειωμένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κακή ποιότητα σπέρματος. Και παρότι μια τρίτη μελέτη στο Journal of Urology, δεν βρήκε σημαντική διαφορά θερμοκρασίας στην περιοχή του όσχεου στους άντρες που φορούσαν μποξεράκι ή σλιπ, εάν προγραμματίζετε να γίνετε σύντομα πατέρας προτιμήστε να φοράτε πιο άνετα εσώρουχα, όπως τα μποξεράκια.

Είναι απαραίτητα τα εσώρουχα;

Παρότι οι περισσότεροι άνθρωποι φοράμε εσώρουχα σαν κάτι δεδομένο, υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται πως η κατάργησή τους ειδικά τις μέρες με ζέστη και υγρασία βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Είναι επίσης πιο λογικό να παραλείψετε το εσώρουχο εάν είστε αθλήτρια, κάνετε ποδηλασία ή αν στην προπόνηση φοράτε αθλητικό κολάν από τα νέας τεχνολογίας υφάσματα που «αναπνέουν» – τα εσώρουχα κάτω από αυτού του είδους τα κολάν μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα και υπερθέρμανση της περιοχής. Προτιμάτε να κοιμάστε χωρίς εσώρουχα; Στις μελέτες που έλεγξαν οι ειδικοί δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα σε αυτή τη συνήθεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ