3 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα

641

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού, όπως λέμε την κυτταρίτιδα πιο κομψά, αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό κάθε γυναίκας. Αυτοί η αντιαισθητική και ανώμαλη επιφάνεια σε διάφορα μέρη του σώματός μας δημιουργείται χωρίς καν να το καταλάβουμε, αλλά εξαφανίζεται με τριπλάσιο κόπο.

Για αρχή, να αναφέρουμε ότι η κυτταρίτιδα εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ενώ συνιστά ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Υπάρχουν, λοιπόν, οι τυχερές γυναίκες που έχουν τη δυνατότητα και τα «τέλεια» γονίδια να τρώνε όσο θέλουν, να μην γυμνάζονται και παρ’ όλ’ αυτά να διαθέτουν μια ζηλευτή και λεία επιδερμίδα και όλες οι υπόλοιπες (σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ) που προσέχουν πολύ τη διατροφή τους, γυμνάζονται και κάνουν χρήση ειδικών προϊόντων αλλά η κυτταρίτιδα επιμένει στοϊκά.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτείς. Η προσπάθεια συνεχίζεται και πολύ σύντομα, την ώρα της παραλίας, οι κόποι σου θα δικαιωθούν.

Τι μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας; Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική, που πρέπει να βάλεις ούτως ή άλλως στην καθημερινότητά σου, εφάρμοσε και τους εξής απλούς και φυσικούς τρόπους που υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Νερό
Όσο και αν δε το πιστεύεις η ενυδάτωση του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην λεία όψη της επιδερμίδας. Η ποσότητα νερού που χάνεται μέσω βασικών λειτουργιών του, όπως η εφίδρωση και η ούρηση, πρέπει να αντικαθίσταται ώστε να λειτουργούν ομαλά το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα και να αποβάλλονται οι τοξίνες που παίζουν ρόλο στον σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Μασάζ
Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δώσεις στο σώμα σου την υφή που επιθυμείς. Κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα σημεία που πάσχουν με σκοπό να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία αυτά και να αντιμετωπίσεις τη συμφόρηση στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευτεί λέμφος και τοξίνες.

Με τι κάνεις μασάζ;

  • Κρέμες

Δεν βρίσκονται στα ράφια μόνο για το κέρδος των εταιριών. Οι κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο βοηθούν με τον δικό τους τρόπο την αντιμετώπιση του προβλήματος καθώς διατηρούν την υγρασία πάνω στο δέρμα, βοηθούν στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους και ενισχύουν το κυκλοφορικό σύστημα μέσω του μασάζ που κάνεις όσο τις εφαρμόζεις.

  • Καφές

Φυιάξε ένα μείγμα από κόκκους καφέ και ζεστό νερό και κάνει επάλειψη στις περιοχές με κυτταρίτιδα. Κάνε μασάζ τοπικά με απαλές κυκλικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου. Αφότου τελειώσεις άφησέ το για 10 λεπτά. Ο καφές αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και στη σφριγηλότητα του δέρματος.

  • Λάδι και κανέλα

Φτιάξε ένα μείγμα με λάδι και κανέλα. Το λάδι ενυδατώνει την περιοχή με το πρόβλημα ενώ η κανέλα έχει αποτοξινωτική δράση ενώ συνιστά παράλληλα ένα θερμαντικό προϊόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ