Πως να αποφύγεις τα λάθη στο ξύρισμα… & 3 βήματα για την τέλεια επιδερμίδα!

715

Ενώ οι γυναίκες έχουμε την τύχη να έχουμε πολλά θαυμάσια τελετουργικά γύρω από την ομορφιά και την περιποίηση της επιδερμίδας, το ξύρισμα δεν είναι ένα από αυτά!

Δεδομένου ότι θεωρείται αγγαρεία, το κάνουμε βιαστικά χωρίς πολλή σκέψη για την επιλογή μας σε ξυράφι ή μέθοδο, αφήνοντας μας με κατεστραμμένο δέρμα, τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα και εγκαύματα από το ξυράφι.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα!

Το ξύρισμα δεν χρειάζεται να είναι μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία για να είναι πετυχημένο. Αν ακολουθήσετε αυτά τα τρία βήματα, θα κάνετε το καλύτερο ξύρισμα της ζωής σας… κάθε φορά.

1. Επιλέξτε το σωστό ξυράφι

Μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση είναι ότι όσες περισσότερες οι λεπίδες, τόσο το καλύτερο όταν πρόκειται για ένα βαθύ ξύρισμα. Στην πραγματικότητα, όσες περισσότερες λεπίδες έχει το ξυραφάκι, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα μας.

Δεδομένου ότι οι πολλαπλές λεπίδες έχουν σχεδιαστεί για να τραβήξουν τις τρίχες και να τις κόψουν κάτω από το επίπεδο του δέρματος, συχνά οδηγούν σε τρίχες που γυρίζουν και γενικά σε ερεθισμό. Όταν αντιμετωπίζεται τέτοιους ερεθισμούς συχνά μετά το ξύρισμα, μπορεί να υποθέσουμε ότι έχουμε ευαίσθητο (ή υπερ-ευαίσθητο) δέρμα. Αυτό με τη σειρά του μας οδηγεί στο να ξοδέψουμε πολλά χρήματα σε νέα, «ήπια» προϊόντα, που ούτε καν χρειαζόμαστε.

Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητο δέρμα, αρκετά συχνά η ευαισθησία που αισθάνεστε μετά το ξύρισμα είναι απλώς αποτέλεσμα ενός ακατάλληλου ξυραφιού.

Επιλέξτε ένα ποιοτικότερο ξυραφάκι παρά ένα με πολλές λεπίδες. Ενδεχομένως να κοστίζει λίγο περισσότερο από τα κοινά ξυραφάκια μιας χρήσης, αλλά τα οφέλη για το δέρμα σας θα είναι εμφανή μετά από μία μόνο χρήση.

2. Απολέπιση

Όλοι γνωρίζουμε απολέπιση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματός μας, και το αφήνει λείο και απαλό. Επιπρόσθετα, είναι ένα must για την επίτευξη ενός τέλειου ξυρίσματος.

Αν και μπορεί να φαίνεται λογικό να κάνουμε απολέπιση μετά το ξύρισμα, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να κάνουμε λεία και απαλή την επιδερμίδα, είναι πιο ευεργετικό να κάνουμε απολέπιση ΠΡΙΝ το ξυραφάκι ακουμπήσει τα πόδια μας!

Αφήστε το ζεστό νερό να μαλακώσει το δέρμα και τις τρίχες σας για λίγο και στη συνέχεια αρχίστε το τρίψιμο (ήπια!). Η απολέπιση έχει διπλό καθήκον…

Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να φράξουν το ξυραφάκι, ενώ σηκώνει τις τρίχες μακριά από το δέρμα, έτσι ώστε η λεπίδα να φτάνει στην βάση της τρίχας.

3. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ένα ουσιαστικό βήμα για ένα καλύτερο ξύρισμα με ταυτόχρονη φροντίδα του δέρματος. Μια καλά ενυδατωμένη επιφάνεια επιτρέπει στο ξυράφι να γλιστρά απαλά πάνω στο δέρμα, χωρίς να το τραβάει όταν το ξυραφάκι κινείται κατά μήκος της επιφάνειας του δέρματος. Ξεχάστε τους αφρούς που είναι γεμάτοι με τοξίνες και μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. Αντ ‘ αυτού, δοκιμάστε μια πλούσια κρέμα ή λάδι.

Για κάτι που κάνουμε κάθε εβδομάδα (κάποιες από εμάς καθημερινά), το ξύρισμα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να φροντίζει το δέρμα.

Μερικές απλές αλλαγές όχι μόνο θα σας δώσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και υγιέστερο δέρμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ