Πως να αλλάξω το καπάκι της τουαλέτας;

814

Με τον καιρό, ακόμα κι αν έχετε αγοράσει το καλύτερο, το καπάκι της λεκάνης θα ραγίσει, θα σπάσει, θα λεκιάσει ή θα φθαρεί και θα γίνει πολύ άσχημο. Ηρθε η ώρα να το αντικαταστήσετε. Είναι πανεύκολο.

Ρίξτε μία ματιά στα καταστήματα. Τώρα πια υπάρχουν και διακοσμητικά καπάκια λεκάνης, διάφανα με ψαράκια και κοχύλια, με φυλλαράκια και λουλούδια, ένα σωρό διαφορετικές διακοσμήσεις. Καλό θα ήταν να μετρήσετε το παλιό καπάκι πριν αγοράσετε το καινούργιο. Συνήθως με το μάτι και μόνο μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο αλλά καλού κακού κρατήστε μία σημείωση.

Για να βγάλετε το παλιό θα πρέπει να ανοίξετε τις ασφάλειες που το συγκρατούν στο πίσω μέρος της λεκάνης. Στις περισσότερες λεκάνες (κυρίως στις παλιότερες) αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλετε το χέρι σας κάτω από το πίσω μέρος της λεκάνης και να ξεβιδώσετε τις ασφάλειες. Με ένα επίπεδο κατσαβίδι ή μαχαίρι ανοίξτε το καπάκι της ασφάλειας. Μετά βάλτε το χέρι σας κάτω κι αρχίστε να ξεβιδώνετε το πλαστικό παξιμάδι από τη βίδα. Μόλις ξεβιδώσετε και τις δύο βίδες (μία σε κάθε άκρη) μπορείτε να βγάλετε το παλιό καπάκι τραβώντας το προς τα πάνω.

Με ένα σκληρό σφουγγάρι τρίψτε καλά τη λεκάνη. Η επόμενη ευκαιρία σας να καθαρίσετε αυτό το σημείο θα είναι στην επόμενη αντικατάσταση. Επίσης, η καθαρή επιφάνεια θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε καλύτερα το καινούργιο καπάκι.

Τοποθετήστε το καινούργιο καπάκι στη λεκάνη προσέχοντας οι τρύπες στις ασφάλειες να είναι ίσες με τις τρύπες της λεκάνης για να περάσετε τις καινούργιες βίδες.

Βιδώστε το παξιμάδι στη βίδα μέχρι το όριο της πορσελάνης αλλά μην το παρακάνετε για να μην στραβώσουν οι βίδες και να μην ραγίσει η πορσελάνη.

Μαζέψτε τα εργαλεία και τα σκουπίδια, τελειώσατε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ