Αλτσχάιμερ: Νέα ανακάλυψη υπόσχεται τον περιορισμό ή και την πλήρη εξάλειψη της νόσου!

679

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα μέλη της οικογένειάς τους. Όμως, αυτή η εξουθενωτική ψυχική διαταραχή που επηρεάζει σχεδόν το ήμισυ των ατόμων ηλικίας άνω των 85 ετών σε όλο τον κόσμο, ενδέχεται να βρίσκεται στον δρόμο προς την εξαφάνιση.

Τουλάχιστον σύμφωνα με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Μετά από χρόνια έρευνας, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για την καθυστέρηση της έναρξης της νόσου.

Αυτό που βρέθηκε είναι ότι ένας συγκεκριμένος τύπος πρωτεΐνης (που ονομάζεται πρωτεΐνη Ταυ) παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της ασθένειας. Όταν η πρωτεΐνη Ταυ παραμορφώνεται, επιτρέπει στις επιβλαβείς πληροφορίες να ταξιδέψουν από κύτταρο σε κύτταρο. Η κυκλοφορία των καταστροφικών συστατικών προκαλεί τελικά τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

Χάρη σε αυτή την ανακάλυψη, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν μερικές από τις θεωρίες τους σε ποντίκια. Πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να εμποδίσουν την εξέλιξη της νόσου, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να την εξαλείψουν εντελώς.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα ακούσουμε ευχάριστα νέα από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ