Λαβράκι με μανιτάρια!

349

Υλικά

  • 4 φιλέτα λαυράκι
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικός
  • 1 κουτ.γλ. μαϊντανός
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και τριμμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 κουτ.γλ. βούτυρο
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς. Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο ενός πυρέξ και τη λαδώνουμε. Βάζουμε τις πατάτες στο πυρέξ και περιχύνουμε τις τριμμένες πατάτες με ελαιόλαδο, αλατοπιπέρο και το μισό σκόρδο. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτούν.
  • Ανοίγουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με δύο κουταλιές βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και βάζουμε το μείγμα μέσα στα φιλέτα και τα πιάνουμε με οδοντογλυφίδα ή τα βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here