Αξιολογήστε τη σχέση σας… με αυτό το απλό τεστ ισορροπίας!

659

Για όλες εμάς που ζηλεύουμε τους βετεράνους της γιόγκα που μπορούν με ευκολία να σταθούν στο ένα πόδι, μάλλον έχουμε ακόμη λόγο να επιθυμούμε την ακλόνητη ισορροπία τους!

Αποδεικνύεται ότι η φυσική σταθερότητα μας μπορεί να αντανακλά σε μεγάλο βαθμό πόσο σταθερή πιστεύουμε ότι είναι η σχέση με το σύντροφο μας.

Δοκιμάστε να ισορροπήσετε στο ένα πόδι. Μήπως στέκεστε όρθια σαν ένα δέντρο στο έδαφος ή κουνιέστε πέρα δώθε;

Αν ανήκετε στην δεύτερη περίπτωση ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε.

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η φυσική στάση του σώματος μπορεί να έχει να κάνει με την συναισθηματική σκέψη μας περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα νομίζαμε.

Κατά τη μελέτη εξισορρόπησης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια και το Πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά, οι επιστήμονες ήθελαν να διαπιστώσουν αν υπήρχε σύνδεση μεταξύ της φυσικής σταθερότητας και της αγάπης.

Έτσι, έβαλαν τους εθελοντές, οι οποίοι ήταν σε μονογαμικές σχέσεις, μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή και ζήτησαν από τους μισούς από αυτούς να σταθούν στο ένα πόδι, ενώ οι άλλοι στέκονταν σταθερά στο έδαφος με τα δύο πόδια.

Στη συνέχεια, όλοι ενώ διατηρώντας τη στάση τους (στο ένα ή στα δυο πόδια), συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σχέση τους. Παράλληλα τους ζητήθηκε να γράψουν ένα μικρό σημείωμα για το σύντροφό τους, εξηγώντας πώς αισθάνονταν εκείνη τη στιγμή.

Παραδόξως, οι συμμετέχοντες που ταλαντεύονταν στο ένα πόδι έδωσαν απαντήσεις που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις τους είναι πιο ασταθής από ό,τι εκείνων που είχαν την πολυτέλεια να στέκονται στα δύο πόδια.

Βέβαια, από τα αποτελέσματα αυτά δεν μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι μια ασταθή στάση δημιουργεί και μια ασταθή σχέση, αλλά σύμφωνα με τους New York Times, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι όταν εξετάζουμε την κατάσταση της σχέσης μας θα πρέπει να στεκόμαστε με τα δύο πόδια σταθερά στο έδαφος, ή να καθόμαστε σε μια καλά ισορροπημένη καρέκλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ