Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο;

789

1. Τα πιάτα πρέπει να είναι λερωμένα για να δουλέψει το απορρυπαντικό

Οι παραγωγοί των απορρυπαντικών πιάτων πρόσφατα ξεκίνησαν να αποθαρρύνουν τους πελάτες από το να ξεπλένουν τα πιάτα, γιατί αυτό στην ουσία αναστέλλει τη λειτουργία του πλυντηρίου. Τα ένζυμα στα περισσότερο απορρυπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να προσκολλούνται στα σωματίδια των υπολοίπων τροφής. Χωρίς αυτά, τα ένζυμα δεν βρίσκουν έδαφος και αποβάλλονται.

Με άλλα λόγια, αν δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφής, το πολύτιμο απορρυπαντικό σας θα ξεπλυθεί πριν προλάβει να δράσει.

2. Τα πιάτα δεν θα βγουν πιο καθαρά αν τα ξεπλύνετε πρώτα

Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων είναι περισσότερο συνειδητοποιημένα από αυτά που χρησιμοποιήσουμε κατά το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι έχουν προηγμένη τεχνολογία ψεκασμού και οι αισθητήρες του έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα. Δοκιμές που διενεργήθηκαν από τους κατασκευαστές πλυντηρίων αποδεικνύουν ότι οι το ξέπλυμα δεν βοηθά τα πιάτα σας να βγουν πιο καθαρά.

3. Το ξέπλυμα το πιάτων κοστίζει!

Έχει υπολογιστεί ότι αν ξεπλένετε τα πιάτα σας στο νεροχύτη πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, τότε θα σπαταλήσετε πάνω από 20.000 λίτρα ετησίως! Αντίθετα, μόνο με το πλυντήριο πιάτων θα καταναλώσετε περίπου 1/3 του νερού.

4. Ο χρόνος είναι πολύτιμος

Γιατί να βασανίζεστε με το ξέπλυμα των πιάτων, να χάνετε χρόνο και χρήμα, αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ή/και χειρότερο; Έχετε τόσα πολλά πράγματα να κάνετε που δεν θέλετε να σπαταλάτε άσκοπα το χρόνο σας…

Η μόνη φορά που ενδείκνυται το ξέπλυμα των πιάτων είναι όταν δεν έχετε σκοπό να βάλετε άμεσα πλυντήριο. Έτσι, για να μην ξεραθούν τα υπόλοιπα τροφών πάνω στο πιάτο, καλό είναι να το ξεπλύνετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ