5 επιστημονικές αλήθειες για το σεξ!

726

Για το συγκεκριμένο θέμα έχουν ειπωθεί άπειρα πράγματα και έχουν τυπωθεί αμέτρητες σελίδες βιβλίων και περιοδικών. Εντοπίσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας 5 επιστημονικές αλήθειες που ενδεχομένως δεν γνωρίζεται…

1. Ο μηχανισμός σεξουαλικής αντίδρασης του εγκεφάλου έχει τόσο “γκάζι” όσο και “φρένο! Ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται θετικά και ενεργοποιείται με σέξι πράγματα, ενώ φρενάρει σε πιθανές απειλές, όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, την κοινωνική φήμη, τη σεξουαλική ντροπή, και την αυτοκριτική (ειδικά για το σώμα).

2. Όλα τα γεννητικά όργανα είναι κατασκευασμένα από τα ίδια μέρη, απλώς οργανώνονται με διαφορετικούς τρόπους! Αν κοιτάξετε προσεκτικά στο όσχεο ενός άντρα, θα δείτε μια ραφή να ανεβαίνει προς το κέντρο. Εκεί είναι που το όσχεο, θα είχε διαιρεθεί σε χείλη, αν είχε εξελιχθεί σε γυναίκα αντί για άντρας.

3. Το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη μειώνουν το σεξουαλικό ενδιαφέρον στο 80% έως 90% των ανθρώπων. Αλλά στο άλλο 10% έως 20%, το στρες μπορεί πραγματικά να αυξήσει, κατά περίεργο τρόπο, το σεξουαλικό ενδιαφέρον.

4. Όλες οι οργασμοί είναι ίσοι. Είτε προέρχονται από την διέγερση της κλειτορίδας ή την κολπική διέγερση ή τον ερεθισμό του μαστού, ο οργασμός είναι οργασμός! Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το πώς συνέβη, αλλά ότι προσέφερε απόλαυση!

5. Όταν τα γεννητικά σας όργανα αντιδρούν σε κάτι, το μόνο που σημαίνει είναι ότι κάτι “σεξουαλικό” συμβαίνει, όπως μια γυμνή εικόνα, μια σεξουαλική σκέψη ή αφή, κλπ. Δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκην ότι το απολαμβάνετε ή το επιθυμείτε. Για παράδειγμα, κάτι μπορεί να σχετίζεται με τη σεξ, αλλά να είναι κάτι που δεν σας αγγίζει, το θεωρείτε αδιάφορο ή και αποκρουστικό. Παρόλα αυτά μπορεί να νιώσετε ενεργοποίηση στα γεννητικά όργανα σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ