Τρελό αλλά αληθινό! Το κουτσομπολιό προσθέτει χρόνια ζωής!

592
three playmates share secrets isolated on white

Ευχάριστα νέα για τις απανταχού κουτσομπόλες!

Ο “κοινωνικός σχολιασμός” κάνει καλό στην υγεία!!!

Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι το έχουμε κάνει. Θα πρέπει να αισθανόμαστε άσχημα γι αυτό; Όχι, τουλάχιστον σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης!

Το 18ο αιώνα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορες μορφές κουτσομπολιού για να καταλάβουν ποιον θα μπορούσαν να εμπιστευτούν και ποιον όχι. Αυτό ξεκινούσε από μικρές ομάδες και επεκτείνονταν σε μεγαλύτερες, αφού πρώτα είχε δημιουργηθεί ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης.

Με την ομιλία πίσω από τις πλάτες των ανθρώπων, έχουμε αποκτήσει μια πολύ καλύτερη κατανόηση σχετικά με τους ανθρώπους από τους οποίους περιτριγυριζόμαστε. Σύμφωνα με την Robin Dunbar, καθηγητής εξελικτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αυτή είναι η πιο σημαντική μορφή επικοινωνίας και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερα χρόνια.

“Ο κοινωνικός περίγυρος έχει τεράστια επίδραση στην ευτυχία και την ευημερία μας», δήλωσε σε άρθρο του Telegraph. «Το κουτσομπολιό είναι απλά κουβέντα με ανθρώπους και ενημέρωση για τον κοινωνικό κόσμο στον οποίο ζούμε. Έτσι, υπό αυτή την άποψη, το κουτσομπολιό είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους“.

Αυτό σημαίνει ότι κατ ‘ανάγκη θα πρέπει να μιλήσετε για το αφεντικό σας ή τον καλύτερο σας φίλο με τους συναδέλφους; Ίσως όχι, αλλά όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχετε αμφιβολία, το κουτσομπολιό μπορεί να σας βοηθήσει να μετρήσετε πόσο αξιόπιστοι είναι ή όχι.

Και στην τελική, αν μιλώντας για έναν συνάδελφο επεκτείνεται η διάρκεια της ζωής μας, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε και πολύ απαίσια για αυτό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ