Ριζότο με σως πέστο

442

Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε 80 γραμμάρια κουκουνάρι για το πέστο και το υπόλοιπο το κρατάμε για σερβίρισμα.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαραγγια μέχρι να μαλακώσουν για το σερβίρισμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε το ριζότο με το κουκουνάρι και θρυμματισμένη παρμεζάνα.

Υλικά

Για 2-4 άτομα

200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
200 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml ελαιόλαδο
50 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
1 λίτρο ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου εμπορίου ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα θρυμματισμένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here