Πόνοι περιόδου: Πώς να τους καταπολεμήσεις;

791
Young woman having stomach problems, holding hands on stomach

Η έμμηνος ρύση έχει διαφορετικές μορφές πόνου και βιώνεται από κάποιες γυναίκες ανώδυνα, ενώ άλλες έχουν πόνους, ναυτίες και κράμπες.

Σε περίπτωση που ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία γυναικών, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να μετριάσουν τα «πονάκια» σας.

1) Η λήψη φαρμάκων κατά τη διάρκεια της περιόδου, προκαλεί ερεθισμούς στο στομάχι και γι αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να πίνετε πολλές ποσότητες νερού.

2) Η ζέστη λειτουργεί καταπραϋντικά τις μέρες της περιόδου. Ντυθείτε καλά ή γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης. Εναλλακτικά, να γεμίσετε μία θερμοφόρα με ζεστό νερό και βάλτε την τοπικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου πονάτε.

3) Άσχετα με το τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, τα σπορ βοηθούν στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην οξυγόνωση του οργανισμού και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ανακουφίζει.

4) Τρώτε ελαφρά και αποφύγετε τα αλλαντικά και το κρέας. Αντ’ αυτού προτιμήστε τα ψάρια. Επίσης περιορίστε τον καφέ, γιατί προκαλεί ένταση στον οργανισμό.

5) Προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα και αποφύγετε τα jeans και τα στενά παντελόνια. Πιέζουν στην περιοχή της κοιλιάς και επιδεινώνουν τον πόνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ