10 πράγματα για το γαλλικό φιλί

1425

Όλες ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το φιλί σε ένα ζευγάρι. Αμέσως καταλαβαίνεις  τη χημεία που έχεις με το σύντροφό σου και πόσο πολύ ταιριάζετε. Πόσο μάλλον ένα γαλλικό φιλί. Διάβασε πιο κάτω διάφορα στοιχεία για το γαλλικό φιλί που κατά πάσα πιθανότητα δεν ήξερες μέχρι τώρα.

1.  Το φιλί που ανταλλάσσεις με τον σύντροφό σου μπορεί να καθορίσει την τύχη της σχέσης σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα ζευγάρια που απολαμβάνουν τα φιλιά και τα χάδια (όχι απλώς το σεξ) διατηρούν υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις.

2.  Ο τρόπος που φιλάς ξεκίνησε από πολύ παλιά… Τα δύο τρίτα των ανθρώπων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού. Περιέργως αυτή είναι μια συνήθεια που απέκτησες πριν καν γεννηθείς! Τα περισσότερα έμβρυα γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά όταν είναι ακόμα στην κοιλιά της μαμάς.

3.  Τα φιλιά απελευθερώνουν ενδορφίνες και οξυτοκίνη στο σώμα. Μια καλή συνάντηση με φιλιά με τον καλό σου σε κάνει περισσότερο χαρούμενη, αισιόδοξη και με λιγότερο στρες μέσα σε λίγα λεπτά!

4. Τα γαλλικά φιλιά μεταφέρουν… τεστοστερόνη. Οι άντρες λατρεύουν τα γαλλικά φιλιά και αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα μοιράζονται έτσι την τεστοστερόνη τους και η σύντροφός τους γίνεται περισσότερο παθιασμένη με αυξημένη libido.

5. Ανταλλάσσεις 80 εκατομμύρια διαφορετικά μικρόβια κάθε φορά που μοιράζεσαι ένα γαλλικό φιλί. Με τον μόνιμο σύντροφό σου, όμως, μετά από κάποιο διάστημα έχεις πλέον κοινά μικρόβια. Ανακούφιση!

6.  Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί, που έχει καταγραφεί επίσημα, διήρκησε 50 ώρες, 35 λεπτά, 58 δευτερόλεπτα! Μπορείς να το ξεπεράσεις;

7. Το φιλί δεν υπάρχει σε όλες τις κουλτούρες. Πολλοί λαοί δεν φιλούσαν ο ένας τον άλλον στα χείλη μέχρι που οι Ευρωπαίοι εξερευνητές το σύστησαν στον κόσμο. Οι Ινουίτ για παράδειγμα (λαοί που κατοικούν στις αρκτικές περιοχές) έτριβαν τις μύτες τους και μύριζαν τα μάγουλα του άλλου!

8. Υπάρχει λόγος που η νύφη και ο γαμπρός φιλιούνται στο τέλος του μυστηρίου. Συμβολίζει την επισφράγιση της ένωσης σαν να υπογράφουν οι νεόνυμφοι συμβόλαιο.

9.  Οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα ζώα που φιλιούνται! Οι αγελάδες, τα σκιουράκια, τα σαλιγκάρια και κάποια θαλάσσια πτηνά ανταλλάσσουν επίσης φιλιά, αλλά μόνο τα φιλιά που δίνουν οι χιμπατζήδες είναι παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων. Των υπόλοιπων θυμίζεις αμήχανο άγγιγμα στο πρόσωπο!.

10. Κατά τη διάρκεια ενός γαλλικού φιλιού χρησιμοποιείς 34 μυς στο πρόσωπό σου. Σε ένα πεταχτό φιλί μόνο δύο! Με το φιλί μπορείς να κάψεις 5 θερμίδες σε μερικά δευτερόλεπτα και έτσι με ένα πρόχειρο υπολογισμό… η ανταλλαγή γαλλικών φιλιών για 10 ώρες ισοδυναμεί με μια επίσκεψη στο γυμναστήριο! Έτοιμη η δικαιολογία για την επόμενη φορά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ