Η καθιστική ζωή φέρνει… άγχος! Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει…

564

Μάλλον θα θέλετε να σηκωθείτε μετά από αυτό!

Προφανώς, η καθιστική ζωή όχι μόνο βλάπτει την υγεία, αλλά σας κάνει να αισθάνεστε πιο αγχωμένες…

Μια νέα μελέτη από το Deakin University’s Centre for Physical Activity and Nutrition Research (C-PAN) στην Αυστραλία, δείχνει ότι το να βουλιάζεις σε ένα καναπέ δεν είναι τόσο χαλαρωτικό όσο ακούγεται. Μπορεί πραγματικά να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους σας.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα αποτελέσματα εννέα άλλων ερευνών αναφορικά με τη σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και το άγχος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο ένα άτομο κάθεται, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει να αναπτύξει μια νευρική διαταραχή. Ακόμη και αν παράλληλα με την καθιστική ζωή, πηγαίνουμε που και που στο γυμναστήριο δεν πρόκειται να αντιστρέψει τα αποτελέσματα αυτά.

Αν και δεν έχουν αποδείξει ακόμη την αιτιώδη συνάφεια, η ομάδα C-PAN πιστεύει ότι η σχέση μεταξύ της καθιστικής συμπεριφοράς και του άγχους μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές του ύπνου, κακή μεταβολική υγεία, και τη θεωρία της κοινωνικής απόσυρσης, σύμφωνα με την οποία η παρατεταμένη καθιστική συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε απόσυρση από τις κοινωνικές σχέσεις.

Έτσι τι μπορείτε να κάνετε; Σηκωθείτε και πηγαίνετε να μιλήσετε με το συνάδελφό σας αντί να του στείλετε mail, κάντε ένα σύντομο περίπατο κάθε μια ώρα, να σηκώνεστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και, αν βρίσκεστε, στο σπίτι, να σηκώνεστε και να τεντώνεστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα αισθανθείτε πολύ πιο χαλαρές και θα εξαφανίσετε το άγχος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ