Δείτε γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπο με λάδι

700

Η χρήση του λαδιού ως καθαριστικό προσώπου μάλλον ακούγεται τρελό!

Πως θα μπορούσε αλήθεια το λάδι, να βοηθήσει ένα ήδη λιπαρό δέρμα;

Κι όμως! Το λάδι ενώνεται με το υπάρχον (σμήγμα) και έτσι είναι ευκολότερο να απομακρυνθεί αυτό κατά τον καθαρισμό. Επίσης, θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας του σώματος. Αν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, το σώμα θα αντισταθμίσει με την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας. Κι αν οι πόροι έχουν φράξει από πάρα πολλά συστατικά και δεν μπορεί να αναπνεύσει, θα αποτοξινωθεί φυσικά.

Κι όλα αυτά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε; Μπορεί να εξαλείψουν τις φυσικές ορμόνες και το λάδι του σώματός σας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσική εξισορρόπηση του δέρματος σας. Αυτή η ανισορροπία θα μπορούσε να είναι η αιτία για διάφορα προβλήματα στο δέρμα σας.

Η μετάβαση σε ένα πιο απλό τρόπο καθαρισμού με φυσικά προϊόντα που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, θα επιτρέψει στο σώμα σας να ισορροπήσει.

Ένα λάδι καθαρισμού μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικό. Το κλειδί είναι να βρούμε το σωστό λάδι ή το μείγμα ελαίων που λειτουργεί μοναδικά για το δέρμα σας.

Λοιπόν, πως γίνεται αυτό;

Χρησιμοποιήστε ένα λάδι που έχει φυσική αντιβακτηριακή ή στυπτική δράση, όπως το καστορέλαιο, το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού ή φουντουκέλαιου.

Θα πρέπει να το συνδυάσετε το στυπτικό λάδι με ένα πιο απαλό, ενυδατικό έλαιο ένα όπως το έλαιο από jojoba, αβοκάντο, σπόρους ηλίανθου ή αργάν.

Να θυμάστε ότι τα στυπτικά έλαια μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας, συνεπώς χρησιμοποιήστε ένα μείγμα 10-30% στυπτικό έλαιο και 70-90% λάδι ενυδάτωσης. Δώστε προσοχή στις αναλογίες.

Αν κάποια μέρα το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα λιπαρό, μπορείτε να αυξήσετε το ποσοστό του στυπτικό ελαίου εκείνη την ημέρα. Από την άλλη μεριά, αν το δέρμα σας είναι ξηρό, μειώστε το το καστορέλαιο και αυξήστε το λάδι jojoba.

Συνδυάζοντας τα έλαια, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα οφέλη του καθενός και μειώνει τις πιθανότητές να υπάρξουν παρενέργειες.

– Αναμίξτε τα έλαια σας

– Χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, βάλτε τα έλαια στην παλάμη σας και στη συνέχεια κάντε ελαφρό μασάζ στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά

– Μουλιάστε ένα σφουγγαράκι σε χλιαρό έως ζεστό νερό, στύψτε το και στη συνέχεια βάλτε το πάνω στο πρόσωπό σας για 30 δευτερόλεπτα

– Με απαλή πίεση, σκουπίστε το έλαιο από το πρόσωπο σας. Ξεπλύνετε το σφουγγαράκι και επαναλάβετε μέχρι να βγάλετε όλο το λάδι από το δέρμα σας

Τέλος, θυμηθείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ισορροπημένο περιβάλλον για το δέρμα σας πίνοντας άφθονο πόσιμο νερό και φυσικά υγρά, εξαλείφοντας δραστικές χημικές ουσίες όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ