Ο απλούστερος τρόπος για να καθαρίσεις καμμένα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη…

240

Μη μου πείτε ότι δεν σας έχει τύχει ποτέ…

Όλες καλές μαγείρισσες είμαστε αλλά τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Κάποια στιγμή ολιγωρίας, μια απρόσμενη επίσκεψη, ένα επείγον τηλεφώνημα… και η ζημιά έγινε!

Το φαγητό άρπαξε (στην καλύτερη περίπτωση).

Αν το φαγητό σώζεται τουλάχιστον θα φάτε. Τι γίνεται όμως με το καθάρισμα;

Τα καμμένα λίπη ειδικά αλλά και το γάλα είναι δύσκολο να βγουν. Προς θεού! Μην προσπαθήσετε να τα τρίψετε με μεταλλικά αντικείμενα ή σφουγγάρια!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταστρέψετε το σκεύος σας.

Η λύση είναι απλή!

Αδειάζεται όσο μπορείτε το σκεύος και στη συνέχεια το γεμίζεται με νερό. Ρίχνετε μέσα αρκετές σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και… το βάζετε στη φωτιά!
Αφήστε το στο μάτι ή στον φούρνο (αναλόγως πόσο μεγάλο είναι) μέχρι να βράσει έντονα το νερό που έχετε βάλει.

Στη συνέχεια το αποσύρεται και το σκεπάζεται για μισή με μια ώρα. Ενδιάμεσα, μπορείτε να προσπαθήσετε με μια ξύλινη (ή πλαστική, ποτέ μεταλλική) κουτάλα να ξεκολλήσετε τα κατάλοιπα των καμμένων τροφών.

Όταν το ξεσκεπάσετε και διαπιστώσετε ότι το νερό είναι πλέον χλιαρό, τότε προσπαθήστε χωρίς να αφαιρέσετε το νερό, να καθαρίσετε το σκεύος.
Αφού βγουν τα βασικά, αδειάστε το νερό και γεμίστε το με ξύδι.

Αφήστε το από μισή ώρα μέχρι και όλο το βράδυ, ανάλογα με την επιφάνεια που πρέπει να καθαριστεί.

Αφού αδειάσετε το σκεύος, συνεχίστε το καθάρισμα κανονικά.

Αν τα καμμένα λίπη επιμένουν, επαναλάβετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here