Σχέση από απόσταση: 9 τρόποι για να καταφέρεις να την κρατήσεις ζωντανή

641

Πάρα πολλές σχέσεις είναι αυτή τι στιγμή σε απόσταση. Σίγουρα μια γυναίκα, όταν ξεκινάει μία σχέση από απόσταση, έχει το φόβο ότι δεν θα κρατήσει. Μην ξεκινάς ποτέ με αυτό το σκεπτικό. Πίστεψε σε αυτή. Δώσε την ευκαιρία που τις αξίζει. Διάβασε παρακάτω διάφορους τρόπους για να μπορέσεις να διατηρήσεις μία σχέση από απόσταση.

 

1.Θέσε βασικά ερωτήματα από την αρχή για να διασφαλίσεις τυχόν παρανοήσεις, αλλά και τις παραμέτρους της σχέσης σας. Πραγματικά δεν φαντάζομαι πιο “άβολη” κουβέντα από το να προσπαθήσεις να προσδιορίσεις π.χ. Αν αυτή η σχέση θα είναι αποκλειστική (δεν πηγαίνουμε με άλλους) ή αν θα την ονοματίσετε ως “σοβαρή” ή “βλεπόμαστε” ή “βγαίνουμε” κλπ. Από την αρχή, προσπάθησε να θέσεις τα όριά σου, το πως βλέπεις αυτή τη σχέση και τι περιμένεις από αυτή και φρόντισε να το κάνει με σαφήνεια και ο άλλος. Μη σου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο ακούγεται, ξέρεις, παρακαλετό. Όχι! Είναι έγκαιρος προσδιορισμός του τι θέλεις και τι χρειάζεσαι γιατί όπως είπαμε αυτή η σχέση δεν διατηρείται αν και οι δύο δεν είναι κάθετοι σε αυτό που ξεκινούν και επιλέγουν.

2.Φρόντισε να επικοινωνείτε με κάθε τρόπο (τηλέφωνο, e mail, web κάμερες κλπ) καθημερινά και παραπάνω από μία φορές αν είναι δυνατόν. Από τη στιγμή που δεν βλέπεστε είναι σημαντικό να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια συναισθηματική επαφή και σύνδεση. Δεν χρειάζεται να κάνεις βαθυστόχαστες συζητήσεις, απλά να μοιράζεσαι την καθημερινότητα ή να πεις έναν γλυκό λόγο, να ζητήσεις ή να δώσεις μια συμβουλή, να γελάσεις με το ίδιο αστείο. Πρόσεξε: κάθε τρόπος επικοινωνίας έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Συχνά ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις και στο τηλέφωνο καμιά φορά μπορεί να σου “ακουστεί” κάπως ή να μην απαντήσει αμέσως κτλ. Μην φτιάχνεις σενάρια… σκέψου ότι όπως κι εσύ, έτσι κι εκείνος κάθε μέρα έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό πράγματα. Για αυτά μιλήστε και για εκείνα που σας έφεραν μαζί.

3. Κανόνισε πότε, που και πως θα είναι η επόμενή σας συνάντηση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να κανονίσετε πότε θα ξαναβρεθείτε. Η αναμονή αυτού του πράγματος θα σας δώσει κάτι να περιμένετε και θα σας γεμίσει με ενθουσιασμό και ελπίδα.

4. Κάντε πράγματα μαζί! Σου φαίνεται περίεργο; Μπορείς να επιδιώξεις να έχετε κοινά ενδιαφέρονται ακόμα κι αν είστε μακριά. Δείτε την ίδια ταινία ή διαβάστε ταυτόχρονα το ίδιο βιβλίο και μιλήστε στο τηλέφωνο για αυτά. Κοιτάξτε τα αστέρια…. ο καθένας από τη δική του πλευρά του ουρανού… μιλώντας ο ένας στον άλλον. Φτιάξτε το ίδιο φαγητό, κοιμήσου με τη μπλούζα του, δώσε του μια μαξιλαροθήκη με το άρωμά σου ή ρύθμισε το ξυπνητήρι σου την ίδια ώρα και πες του καλημέρα. Στον κοινό σας χώρο συνάντησης άφησε μηνύματα που θα τα βρει… σε ανύποπτο χρόνο!!! Νομίζεις ότι όσοι έχουν σχέση από κοντά τα κάνουν απαραίτητα όλα αυτά;

5. Το να έχεις μια σχέση από απόσταση σημαίνει ότι δίνεις μια πραγματική μάχη με το ελεγκτικό και παρανοϊκό κομμάτι του εαυτού σου. Θα πρέπει να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον απόλυτα αν θέλεις αυτή η σχέση να πετύχει. Καθένας μπαίνει σε μια σχέση -οποιαδήποτε σχέση- με ελεύθερη βούληση. Από τη στιγμή που ενδιαφέρεστε και οι δύο να είστε σε αυτή τη σχέση θα τιμήσετε αυτήν την επιλογή και η απόσταση δεν θα παίξει ρόλο. Εξάλλου, αν κάποιος αποφασίσει ότι ο άλλος δεν του κάνει ή ότι βρήκε κάτι καλύτερο για εκείνον, η σχέση τελειώνει είτε μένετε 200 χιλιόμετρα μακριά είτε μοιραζόσασταν, μέχρι πρότινος, το ίδιο μαξιλάρι.

6. Ένα από τα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια που μπλέκουν σε σχέση από απόσταση είναι ότι φροντίζουν να έχουν έναν “αντικαταστάτη”, μια “καβάτζα” όσο ο άλλος δεν είναι “σωματικά” παρών. Βάζοντας όμως κάποιον τρίτο στη ζωή σου δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη απόσταση στη σχέση από απόσταση θέτοντάς τη σε κίνδυνο και ρισκάροντας να χάσεις την αμοιβαία εμπιστοσύνη και συμφωνία που αρχικά κάνατε. Μολονότι μπορεί να μην γίνει εμπρόθετα, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να κοστίσει τη σχέση σου.

7. Να θυμάσαι ότι οι καυγάδες και οι διαφωνίες είναι μέρος οποιασδήποτε ΚΑΛΗΣ σχέσης, όπου ο καθένας διαπραγματεύεται τα θέλω στη ζωή του με έναν άλλον άνθρωπο. Μην αφήνεις τα παράπονά σου να συσσωρεύονται για να τα συζητήσεις όταν βρεθείτε από κοντά. Κάτι τέτοιο θα δηλητηριάσει και το παρόν και θα καταστρέψει τις πολύτιμες στιγμές που με τόση λαχτάρα έχετε σχεδιάσει να περάσετε μαζί. Μίλησε μαζί του. Μην φοβάσαι. Σε επέλεξε και τον επέλεξες.

8. Να είσαι θετική και να μην επικεντρώνεσαι στις αρνητικές διαστάσεις της σχέσης σου από απόσταση. Τον να είσαι μακριά από τον αγαπημένο σου έχει κι άλλες “ενδιαφέρουσες” πτυχές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δημιουργικά όλον αυτό τον “ελεύθερο” προσωπικό χρόνο επενδύοντάς τον σε δικά σου ενδιαφέροντα ή σε επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Άλλη θετική διάσταση είναι ότι η σχέση από απόσταση σε αναγκάζει θέλοντας και μη να μάθεις να επικοινωνείτε καλύτερα, μιας και στερείσαι την πολυτέλεια της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο. Τα συναισθήματα εδώ δεν ανιχνεύονται με το βλέμμα, δεν τα ψυχανεμίζεσαι. Εδώ θα χρειαστεί και εσύ και ο άλλος να τα αναγνωρίσετε και να τα εκφράσετε. Αλλιώς πώς;

9. Μην αντιμετωπίζεις τη σχέση από απόσταση σαν ευκαιριακή σχέση. Αν την αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα θα αισθανθείς ασφάλεια και ευτυχία. Μετάδωσέ τα και στο σύντροφό σου που φοβάται τα ίδια πράγματα με εσένα για να ενισχύσεις και τη δική του επένδυση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ