Πώς να σώσεις το γάμο σου, όταν βρίσκεται σε κρίση

1496

Το τελευταίο καιρό διαπιστώνεις ότι εσύ και ο άντρας σου περνάτε μία κρίση. Η πίεση και το άγχος της καθημερινότητας, σας έχει επηρεάσει. Πριν όμως πάρεις τη μεγάλη απόφαση να χωρίσεις, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές  για να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία στο γάμο σου πριν το χωρισμό.

Επέλεξε να σκέφτεσαι θετικά. Εσύ είσαι υπεύθυνη για τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις επιθυμίες σου. Προσπάθησε ακόμα και την τελευταία στιγμή να δώσεις μια ευκαιρία στον γάμο σου με δύναμη αλλά και θετική σκέψη. Καλλιέργησε την ελπίδα, μην αφήσεις αρνητικές σκέψεις να σε παρασύρουν σε μια απόφαση που ίσως μετανιώσεις. Συζήτησε και ανακάλυψε ποια στοιχεία του συντρόφου σου είναι ιδανικά, για ποιο λόγο τον αγαπάς; Είναι σημαντικό να αφήσεις πίσω σου το παρελθόν και την αρνητικότητα και να επενδύσεις σε ένα νέο παρόν και μέλλον χάριν στην αγάπη που αισθάνεσαι για τον άνθρωπο που εσύ επέλεξες να βαδίσεις για το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του, στα άσχημα και στα ωραία.

Προσπάθησε να αλλάξεις τον εαυτό σου και τη συμπεριφορά σου (πριν το ζητήσεις από το σύντροφό σου). Αναζήτησε τα δικά σου λάθη, τα δικά σου ελαττώματα, τις δικές σου αδυναμίες. Ένας χωρισμός είναι αποτέλεσμα λαθών και από τις δύο πλευρές. Βελτιώσου σε τομείς της ζωής σου, οι οποίοι γίνονται αιτία για να τσακωθείς με το σύντροφό σου. Για παράδειγμα μάθε πώς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα οικονομικά σου, μάθε να συμπεριφέρεσαι καλύτερα και μίλα με ηρεμία και χωρίς προσβολές. Διώξε αρνητικά συναισθήματα και άφησε την αγάπη να θριαμβεύσει. Όταν ο σύντροφός αντιληφθεί τις θετικές αλλαγές θα αποκτήσει κίνητρο για να κάνει και αυτός τις δικές του προσπάθειες.

Η βαθιά και αληθινή αγάπη. Η αγάπη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του γάμου σου. Ακόμα και εάν έχεις προστριβές ή βρίσκεσαι ένα βήμα πριν πεις «αντίο» αναρωτήσου για λίγο πόσο αγαπάς το σύντροφό σου. Πρώτη εσύ βρες τρόπους για να αναζωπυρώσεις τη αγάπη σας μιας και αυτή μπορεί να κάνει θαύματα. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα μακριά από εγωισμούς. Εάν ο σύντροφός δεν αντιληφθεί τα μηνύματα που του στέλνεις, τότε το πιο πιθανόν δεν άξιζε και δεν αξίζει την αγάπη και την προσπάθειά που κάνεις για να σώσεις τον γάμο σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ