Εντυπωσιακό! Πως το εισόδημα σχετίζεται με την απιστία!

803

Εντυπωσιακά είναι τα συμπεράσματα νέας έρευνας που συνδέει το εισόδημα με την απιστία! Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή και στατιστική ανάλυση της σχέσης εισοδήματος/απιστία και πραγματικά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Sociological Review διαπίστωσε ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, είναι πιθανότερο να απατήσουν το σύντροφο τους, όταν είναι οικονομικά εξαρτημένοι από αυτόν!

Και, φυσικά, δεν είναι ίσοι οι όροι του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο φύλων: Υπάρχει μια πιθανότητα 15% ότι οι άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τη σύζυγό τους, να απιστήσουν, και μόνο 5% πιθανότητα να το κάνουν οι γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση.

Ωστόσο, όταν το εισόδημα είναι μοιρασμένο μεταξύ των συντρόφων, οι πιθανότητες απιστίας μειώνονται τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή συμβαίνει, όμως, όταν οι άνδρες συνεισφέρουν πάνω από το 70% του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Από εκείνο το σημείο και πάνω, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να απιστήσουν, ίσως (σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης), διότι μπορεί να πιστεύουν ότι οι γυναίκες τους δεν θα τους εγκαταλείψουν ακόμη και αν τις απατήσουν, δεδομένης της οικονομικής σταθερότητας που τους παρέχουν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ