Ξενοδοχεία και καθαριότητα: Συμβουλές για διαμονή χωρίς μικρόβια!

606

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το δωμάτιο του ξενοδοχείου να είναι καθαρό αφού κατά την διάρκεια των διακοπών γίνεται το δεύτερο σας σπίτι για αρκετές ημέρες. Η μόνη αισθητή διαφορά είναι ότι σε αυτό μπορεί να έχουν κοιμηθεί και κινηθεί δεκάδες άλλοι άνθρωποι από κάθε γωνιά της γης, ιδιαίτερα μάλιστα, αν αυτό βρίσκεται σε κάποιο ελληνικό νησί!

Θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου πιθανότατα δεν ακολουθεί τους ίδιους σχολαστικούς κανόνες υγιεινής με αυτούς που ακολουθείτε εσείς στο δικό σας σπίτι. Είναι ωραίο να βρίσκετε το κρεβάτι σας στρωμένο και τις πετσέτες διπλωμένες, όσο ανακαλύπτετε νέες παραλίες, όμως ένα συμμαζεμένο δωμάτιο, δε σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα καθαρό από…μικρόβια!

Μερικά από τα σημεία, που σύμφωνα με μελέτες υπάρχει ένας πλούσιος κόσμος μικροβίων, είναι οι διακόπτες, τα τηλεκοντρόλ και τα κουμπιά της συσκευής του τηλεφώνου. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, προκειμένου στο επόμενο ταξίδι που βρίσκεται προ των πυλών, να απολαύσετε το διαμονή σας σε ένα καθαρό δωμάτιο!

Διαβάστε τις κριτικές: Η τιμή, η τοποθεσία και το όνομα ενός ξενοδοχείου δεν αποτελούν απαραίτητα συνώνυμα της καθαριότητας και των κανόνων υγιεινής. Προτού το επιλέξετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχουν πει όσοι το διάλεξαν πριν από εσάς και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος σας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Διαβάστε όσα περισσότερα σχόλια μπορείτε και δώστε σημασία στις λεπτομέρειες.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας: Μπορεί να σας θυμίζει τις φωνές της μαμάς σας όταν ήσασταν μικροί, όμως το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώνετε τις πιθανότητες να μεταφερθούν ιοί και βακτήρια από τα αντικείμενα που αγγίζετε όπως τηλεκοντρόλ ή διακόπτες στο στόμα, τα μάτια ή τη μύτη σας. Μία καλή λύση είναι να καθαρίσετε εσείς με ένα απολυμαντικό υγρό μαντηλάκι τις συγκεκριμένες επιφάνειες, και έτσι να ξενοιάσετε.

Αφαιρέστε τα σκεπάσματα: Τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν πλένουν τα σκεπάσματα κάθε φορά που αλλάζει ο επισκέπτης σε ένα δωμάτιο. Μην ντραπείτε αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο καθαρό είναι το σκέπασμα να απλώσετε το δικό σας σεντονάκι! Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο αφαιρέστε το σκέπασμα και μην το ξαναχρησιμοποιήσετε μέχρι να φύγετε.

Ψεκάστε με αντιβακτηριδιακό καθαριστικό τις επιφάνειες: Δεν πήγατε διακοπές για να καθαρίζετε, όμως αν δεν είστε σίγουροι ότι το μπάνιο και η λεκάνη της τουαλέτας έχουν καθαριστεί σωστά, είναι καλύτερο να προμηθευτείτε ένα ειδικό καθαριστικό σπρέι και να ψεκάσετε μερικές φορές τις συγκεκριμένες επιφάνειες, από το να αρπάξετε καμία ουρολοίμωξη και να σας βγουν ξινές οι διακοπές!

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι ο πελάτης του ξενοδοχείου δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη ρεσεψιόν του καταλύματος σας και να γνωστοποιήσετε οτιδήποτε σας ενοχλεί .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ