Χορτοφαγία: Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου;

1067

Η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής βασισμένη σε χόρτα καταναλώνοντας προϊόντα όπως δημητριακά, φρούτα, σπόρους, λαχανικά, καρύδια, ξηρούς καρπούς και μανιτάρια ονομάζεται χορτοφαγία.

Οι οπαδοί της χορτοφαγίας αποφεύγουν συνήθως το κρέας, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων όπως τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας, καθώς και τα ψάρια, τα οστρακοειδή και το κυνήγι.

Επιλέγοντας τη χορτοφαγία, πέρα από το γεγονός ότι προστατεύουμε την πανίδα και το περιβάλλον γενικότερα έχουμε και σημαντικά οφέλη ως προς την υγεία μας.
Καταπολέμηση ασθενειών
Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερα ποσοστά παχυσαρκίας, στεφανιαίας καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρκίνων και εντερικών ασθενειών.
Πίεση
Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) είναι πολύ σπάνια σε φυτοφάγους.
Αλτσχάιμερ
Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι ή άνοια συνδέεται με κάποιες ουσίες που εντοπίζονται στο κρέας.
Διαβήτης
Ο διαβήτης είναι πολύ σπάνιο να αποτελέσει αίτιο θανάτου σε φυτοφάγο.
Αντιοξειδωτικές ουσίες
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προφυλάσσουν από περισσότερες από 60 ασθένειες και τις βρίσκουμε σε μεγαλύτερο βαθμό στα φρούτα και τα λαχανικά.
Λιγότερα εγκεφαλικά
Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από εγκεφαλικά επεισόδια που οφείλονται σε στεφανιαίες αρτηριακές ασθένειες.
Χοληστερόλη
Η δίαιτα του φυτοφάγου μειώνει κατά πολύ τα επίπεδα χοληστερόλης (η χοληστερόλη είναι στενά συνδεδεμένη με καρδιακές νόσους-τα φρούτα και τα λαχανικά δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη.
Καρκίνος – Νο 2 σε θανάτους
Τα ποσοστά καρκίνου στους φυτοφάγους είναι 25-50% λιγότερα.
Αρτηρίες
Οι φυτοφάγοι έχουν επιτυχώς αναχαιτήσει και αποτρέψει σοβαρές στεφανιαίες αρτηριακές ασθένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ