Ενεργοποίησε τον μεταβολισμό σου… όσο κάθεσαι

671

Κάποιες μέρες που μπορεί να είσαι στο σπίτι χωρίς να κάνεις γυμναστική ή έστω κάποιες κινήσεις, υπάρχει τρόπος για να διατηρήσεις το βάρος σου σε φυσιολογικά, πάντα πλαίσια με τους τρόπους της «τεμπέλας»:

Φάε λίγη σοκολάτα:

Αυτό το πολυαγαπημένο σνακ μπορεί και βοηθάει στο να διατηρήσουμε τα κιλά μας χαμηλά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια βρήκε πως τα άτομα που έτρωγαν τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα σοκολάτα ζύγιζαν περίπου 2.5 κιλά λιγότερο από εκείνους που δεν έτρωγαν. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκονται στο κακάο, οι γνωστές πολυφαινόλες, ενεργοποιούν την λειτουργία του μεταβολισμού. Η ιδανική μερίδα λοιπόν ώστε να μη βάλετε κιλά αλλά να χάσετε είναι όσο το μέγεθος μια πιστωτικής κάρτας!

Διψάς δεν πεινάς:

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι η κυτταρική λειτουργία πέφτει και ο μεταβολισμός δεν λειτουργεί κανονικά. Έτσι όσοι πίνουν γύρω στα 8 ποτήρια μη αλκοολούχα υγρά την ημέρα καίνε γύρω στις 100 θερμίδες καθημερινά από εκείνους που δεν πίνουν.

Κράτησε το δωμάτιο δροσερό:

Χαμηλώνοντας το θερμοστάτη του καλοριφέρ κατά 2 μονάδες, δεν θα κάνετε μόνο οικονομία, αλλά θα πετύχεις να χάσεις και κιλά. Μια σχετική έρευνα έδειξε πως όταν καθόμαστε σε ένα δροσερό δωμάτιο οι καύσεις μας αυξάνονται κατά 80%! Το σώμα στην προσπάθεια του να ζεσταθεί κάνει τον μεταβολισμό να δουλεύει υπερωρίες οδηγώντας στην απώλεια 100 θερμίδων ημερησίως. Δεν χρειάζεται να τρέμεις από το κρύο απλώς να έχει μια ελαφριά ψύχρα.

Ρίξε το στον ύπνο:

Μια μόνο νύχτα όπου δεν κοιμηθήκες όσο θα ήθελε ο οργανισμός σου και αρκεί για να πέσει η λειτουργία του μεταβολισμού σας κατά 5%. Η έλλειψη ύπνου επίσης θα αυξήσει την ποσότητα ορμονών στο αίμα οι οποίες μεγαλώνουν την αίσθηση της πείνας.

μεταβολισμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ