Σπανάκι με μανιτάρια

51

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2/3 ποτηριού γάλα
  • αλατοπίπερο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Τριμμένη κεφαλογραβιέρα Κρήτης

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 3′.
  • Τα κατεβάζουμε και τα κρυώνουμε με νερό και τα σουρώνουμε.
  • Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα χόρτα.
  • Τα αφήνουμε να σωταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  • Τα βγάζουμε φροντίζοντας να αφήσουμε όσο μπορούμε πιο πολύ βούτυρο μέσα στο τηγάνι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω.
  • Ρίχνουμε στο βούτυρο το αλεύρι και το γυρνάμε με το σύρμα να πάρει λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα. Επαναφέρουμε τα χόρτα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Καθαρίζουμε ή ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
  • Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν.
  • Όταν εξατμισθεί το νερό και μείνει μόνο το λάδι, βάζουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Τα κατεβάζουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here