Τι να μην κάνετε όταν βάζετε μάσκαρα

591

Ίσως για αρκετές από εμάς το πιο εύκολο σημείο του μακιγιάζ να είναι η εφαρμογή της μάσκαρας επάνω στις βλεφαρίδες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν μερικά σημεία που μπορεί να γίνονται λάθη. Μήπως κάποια στιγμή έχεις κάνει και εσύ ένα από αυτά;

Μην κρατάς πάρα πολύ καιρό την ίδια μάσκαρα: Αν δεν γνωρίζεις από πότε την έχεις, καλύτερα να την πετάξεις, διότι σε μια πολύ παλιά μάσκαρα αναπτύσσονται μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφερθούν στις βλεφαρίδες και επομένως στα μάτια σου, δημιουργώντας ερεθισμούς ή ακόμα και μολύνσεις.

Mη βάζεις και βγάζεις συνεχώς το βουρτσάκι από τη συσκευασία του: Mε αυτόν τον τρόπο εισάγεις αέρα στο δοχείο και η μάσκαρα σου ξεραίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την αλλάζεις πιο συχνά. Να έχεις στο μυαλό σου ότι κάθε φορά η ποσότητα που μεταφέρει το βουρτσάκι λίγο πολύ είναι η ίδια.

Μην υπερβάλεις στις στρώσεις: Δύο στρώσεις είναι αρκετές, αφού όσο περισσότερο βάζεις τόσο πιο πιθανό είναι να στεγνώνει κατά την εφαρμογή και η επόμενη στρώση να δημιουργεί τους ιδιαίτερα αποκρουστικούς κόμπους.

Μην ξεχνάς από που ξεκινάς: Η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνεται από τις ρίζες ως τις άκρες των βλεφαρίδων, σε όλο το μήκος τους δηλαδή χωρίς να ξεκινάς από τη μέση ή να τονίζεις μόνο τις άκρες γιατί τότε οι βλεφαρίδες σου θα φαίνονται μικρότερες.

Μη βάζεις δύναμη την ώρα που φοράς τη μάσκαρα:  Είναι εύκολο να μουτζουρωθείς αν βάζεις ιδιαίτερη δύναμη την ώρα που φοράς τη μάσκαρα οι απαλές και γρήγορες κινήσεις είναι η καλύτερη λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ