Zumba: Γιατί να ξεκινήσεις τώρα

637

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι μια πολύ καλή μέθοδος για να αδυνατίσουμε διασκεδάζοντας, είναι τα προγράμματα zumba.. Για όσους δεν γνωρίζουν για ποιό πράγμα μιλάω, πρόκειται για ένα είδος χορευτικής γυμναστικής στο οποίο ο δάσκαλος εκτελεί non stop χορογραφίες, και οι μαθητές ακολουθούν απο πίσω όσο καλύτερα μπορούν. Οι χορογραφίες είναι συνήθως γρήγορες και οι μουσικές έχουν στόχο να ξεσηκώσουν την ομάδα.  Είναι λοιπόν μία ολόκληρη διαδακτική ώρα, αποτελούμενη από χορό (σε μια πιο εξελιγμένη και πιο λατινό-βραζιλιάνικη εκδοχή του γνωστού aerobic).

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά αποδοτικό όσο αφορά στην απώλεια βάρους, μα ταυτόχρονα και στην αντοχή και την ευεξία.. Αρκεί βέβαια, όσοι το παρακολουθολυν να έχουν μια σχετική συνέπεια στα μαθήματα και να μην αφήνουν μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στα μαθήματα. Προσωπικά θα πρότινα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για κάποιον που θέλει σχετικά σύντομο αποτέλεσμα. Επίσης είναι καλό τα μαθήματα να συνεχίζονται και μετά την απώλεια βάρους, για συντήρηση του σώματος και της αντοχής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε οτι σε ένα τέτοιο μάθημα ΔΕΝ είναι πρώτης σημασίας το να μάθουμε απ’έξω τη χορογραφία. Γιατί το μάθημα της zumba δεν προορίζεται για να μας διδάξει χορό ή οποιαδήποτε τεχνική χορού. Το σημαντικό είναι να γυμναστούμε χοροπηδώντας υπό τους ήχους χαρούμενης μουσικής, παρέα με άλλους ανθρώπους αν δεν μας αρέσει η μοναξιά του γυμναστηρίου. Έτσι λοιπόν πρέπει να το βλέπετε και να μην δημιουργείτε στον εαυτό σας την αγωνία αν θα το μάθετε ή αν θα θυμάστε το κάθε χορευτικό την επόμενη φορά. Έτσι κι αλλιώς μετά από 4-5 μαθήματα θα αρχίσετε να τα μαθαίνετε και να τα εκτελείτε μηχανικά.

Η zumba, μέσω της τεράστιας δημοφιλίας της τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει την αξία και τα αποτελέσματα της. Την προτίνω ανεπιφύλακτα σε όλες τις φίλες (και τους φίλους) που θέλουν να συνδιάσουν το τερπνόν μετά του (πολύ) ωφελίμου!

Καλή επιτυχία!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ